Preview #4: Phocas “Geschiedenis en Toekomst”

Om de vereniging nieuw leven in te blazen én om oud-leden te werven was er meer nodig dan alleen de adressenbestanden van de vereniging en de financiële administratie op orde te brengen. Op de een of andere manier moesten we het Phocashart bij oud-leden weer aan het kloppen brengen, ook bij hen die we uit het oog zijn verloren. Verder vonden we het belangrijk om oud-leden op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen rondom het nieuwe botenhuis en hen hierbij te betrekken. De oplossing is gevonden in het publiceren van een brochure die de rijke geschiedenis van Phocas in woord en beeld laat zien.

De brochure bestaat uit materiaal dat is verzameld door Lily de Kleijn na een intensieve zoektocht naar oude foto’s en het doorspitten van vele jaarverslagen en almanakken. Het boekje is ontworpen en gedrukt door Drukwerk Unlimited (Wilbert de Jong, tevens oud-lid).

Met veel moeite zijn de adressen van 390 leden van Oud Phocas en meer dan 1500 oud-leden (geen lid van Oud Phocas) teruggevonden en gecontroleerd. Het drukken van de brochure is volledig door Drukwerk Unlimited gesponsord, waarvoor we als vereniging enorm dankbaar zijn. Dit boekje valt vandaag (7 maart 2016) op de deurmat van 1947 oud leden. Verder zullen er nog boekjes overzees gestuurd worden naar onze internationale oud leden. Vervolgens komt een digitale versie van het boekje voor iedereen beschikbaar hier op de site.

boekje

  7 reacties op “Preview #4: Phocas “Geschiedenis en Toekomst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *