Preview #4: Phocas “Geschiedenis en Toekomst”

Om de vereniging nieuw leven in te blazen én om oud-leden te werven was er meer nodig dan alleen de adressenbestanden van de vereniging en de financiële administratie op orde te brengen. Op de een of andere manier moesten we het Phocashart bij oud-leden weer aan het kloppen brengen, ook bij hen die we uit het oog zijn verloren. Verder vonden we het belangrijk om oud-leden op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen rondom het nieuwe botenhuis en hen hierbij te betrekken. De oplossing is gevonden in het publiceren van een brochure die de rijke geschiedenis van Phocas in woord en beeld laat zien.

De brochure bestaat uit materiaal dat is verzameld door Lily de Kleijn na een intensieve zoektocht naar oude foto’s en het doorspitten van vele jaarverslagen en almanakken. Het boekje is ontworpen en gedrukt door Drukwerk Unlimited (Wilbert de Jong, tevens oud-lid).

Met veel moeite zijn de adressen van 390 leden van Oud Phocas en meer dan 1500 oud-leden (geen lid van Oud Phocas) teruggevonden en gecontroleerd. Het drukken van de brochure is volledig door Drukwerk Unlimited gesponsord, waarvoor we als vereniging enorm dankbaar zijn. Dit boekje valt vandaag (7 maart 2016) op de deurmat van 1947 oud leden. Verder zullen er nog boekjes overzees gestuurd worden naar onze internationale oud leden. Vervolgens komt een digitale versie van het boekje voor iedereen beschikbaar hier op de site.

boekje

  7 comments for “Preview #4: Phocas “Geschiedenis en Toekomst”

 1. Daphne Lodder
  11 maart 2016 at 13:01

  Mijn complimenten voor het prachtige boekwerkje over Geschiedenis en Toekomst. Het fotomateriaal is geweldig. Veel waardering voor al het graaf-en spitwerk, en sowieso voor het hernieuwd leven in Oud Phocas blazen. Ik zou graag naar de reunistendag komen maar kan er vanwege verblijf in buitenland niet bij zijn. Heel veel succes met alle activiteiten en met hartelijke geel blauwe groeten, Daphne (lid van 2001 tot 2007)

  • Jordy-Rovers
   12 maart 2016 at 17:13

   Dank voor de leuke reactie en de succeswensen voor het komende jaar. Altijd goed een dergelijk berichtje te ontvangen. Wellicht alsnog tot op een reünistendag of andere activiteit in een ander jaar, mocht je weer in Nederland verblijven!

   Hartelijke oud blauw-gele groet,
   Jordy Rovers
   Penningmeester a.i. Oud Phocas

 2. Marianne
  13 mei 2016 at 19:51

  Beste phocanen,

  Ik denk dat jullie mogelijk nog een oud adres van mij hebben.

  Zouden jullie mijn adres willen wijzigen?

 3. Kees Sprangers
  4 juni 2016 at 12:50

  Graag wil ik mij aanmelden als lid van Oud Phocas. Om een of andere reden ontvang ik sinds 4 jaar geen post meer van het dierbare Phocas. Omdat ik hoorde dat er weer een lustrum aanstaande is leek dit mij het moment voor aktie. graag hoor ik meer van U. Met berengeil groet Kees Sprangers.

  • Jordy-Rovers
   20 juni 2016 at 20:10

   Beste Kees,

   Wat leuk dat u zich wilt aanmelden bij Oud Phocas. Dan sturen we inderdaad geregeld updates over ons aller geliefde vereniging. En met het oog op het lustrum zijn er genoeg momenten om als oud lid bij Phocas weer betrokken te worden. Ik wil u vragen zich aan te melden op de site via het inschrijfformulier, zodoende hebben we alle informatie in één keer van u Vervolgens zal onze secretaris u zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijving zenden. Aanmelden kan via deze link http://oudphocas.nl/aanmelden/

   Met vriendelijke groet,
   Jordy Rovers
   Penningmeester Oud Phocas

 4. E. van Hout
  6 maart 2018 at 12:42

  het zou leuk zijn als het boek ook te lezen was via de bibliotheek in Nijmegen of in te zien bij het Regionaal archief Nijmegen. Toch een stukje Nijmeegse geschiedenis waar tot nu toe weinig informatie over te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *