#ThrowbackThursday: Smoeltje

Smoeltje Phocas

Tegenwoordig gebruiken we bij Phocas een CoxBox of eventueel een RowVox om de grotere gestuurde nummers over het water te leiden. Zelfs hiermee is het af en toe lastig jezelf als stuur bij iedereen in de boot even goed verstaanbaar te maken. Stel je voor dat je dat hele systeem moet missen. Dan zit er niet veel anders op om net als in een C4+ maar gewoon heel hard je commando’s te schreeuwen. Of toch wel…

Vroeger gebruikten we een smoeltje. Een soort kleine toeter die permanent voor de mond van de stuur gebonden zat. Zo kon de stuur net wat meer roeiers bereiken met zijn stem en had tegelijkertijd nog beide handen vrij om de boot het water over te sturen. Kun je voorstellen dat je op slag zit en de hele tijd de volle laag krijgt. Dat zal niet altijd een pretje zijn geweest 😉

De ouderejaars leden van Phocas zullen in het woord smoeltje ook het oude verenigingsblad herkennen. Tot het afgelopen jaar het VastBlad werd geïntroduceerd door de mediacie was dit de naam van het verenigingsmedium!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *