Een terugblik op 2016

2016: een nieuwe start voor Oud Phocas!

Na jaren van inactiviteit is een groep enthousiaste leden en oud-leden van Phocas in de Oud Phocas Commissie in 2016 druk bezig geweest de club te reanimeren. Voor Phocas blijven de reunisten belangrijk, door financiële steun maar ook door hun expertise en levenservaring.

Er is achter de schermen heel veel energie gestopt in het updaten van de ledenadministratie en financiele administratie. Van deze enorme klus hebben de leden weinig gemerkt  maar het was noodzakelijk. Gelukkig blijken de meeste leden nog veel warme gevoelens voor Phocas te hebben en was er begrip voor de inning van de achterstallige contributie van vele jaren. Hierdoor is ook de financiele positie weer enigszins op orde en kunnen we nu weer spreken van een gezonde vereniging.

Ook inhoudelijk hebben we de vereniging weer op de kaart gezet. We hebben alle leden van Oud Phocas en ook niet-leden een fotoboekje toegestuurd over de geschiedenis van Phocas, er was in maart een ALV met borrel en sfeer van weleer feest in de Villa en als klap op de vuurpijl een drukbezochte reünie van oud-leden op 19 juni. Voor velen was het meer dan 30 jaar geleden dat ze het botenhuis hadden gezien, nogal een schok voor sommigen gezien de toestand ervan.

Er is een druk bezochte, zeer productieve bestuursdag geweest op 10 juli en we zijn gestart met een nieuwe traditie, de welkomsborrel voor nieuwe leden op 28 november. Het was gezellig al hopen we dat we in 2017 meer oud-leden kunnen verwelkomen. Binnenkort is er een nieuwjaarsborrel op 15 januari, nog een traditie die we willen starten,  ieder jaar op de derde zondag van januari.

Oud Phocas heeft in 2016 een prijsvraag uitgeschreven waarbij Phocanen en oud-Phocanen een idee konden indienen met een waarde tot 1500 euro. Deze prijsvraag waar we een jaarlijkse traditie van willen maken, “het beste idee van Phocas”, was erg succesvol. Uit de 15 mooie inzendingen hebben we uiteindelijk het idee van Tijn Cox gekozen voor zijn idee voor een goede drone. De prijs is inmiddels aangeboden, de drone gekocht, er zijn al mooie beelden van het introductieweekend gemaakt. De drone is behalve een mooie ondersteuning van het werk van de Paparacie,  ook prima bruikbaar voor trainingsdoeleinden.

Jaarlijks ondersteunen we al jaren de begroting van Phocas, tot dit jaar was dit een vast bedrag dat vrij benut kon worden in de begroting. We hebben als bestuur besloten dat we vanaf komend jaar steeds in overleg met het zittende bestuur naar aanleiding van hun begroting kijken welke punten belangrijk zijn in het beleid en ondersteund kunnen worden. In overleg met het bestuur Zwart is besloten om dit jaar de sportpsycholoog te ondersteunen.

Behalve financiële steun proberen we ook de expertise en levenservaring  van de oud-leden aan te boren om Phocas te ondersteunen. Onze commissie Oud Phocas is een voorbeeld van hoe Phocanen en Oud Phocanen kunnen samenwerken en dit zou op meer gebieden kunnen werken. Binnenkort wordt er een archiefcommissie opgericht met gemengde samenstelling en zal er een coach terugkomdag zijn waarbij ervaren coaches en commissarissen hopelijk een bijdrage kunnen leveren aan de continuiteit en professionalisering van het coachen, in nauwe samenwerking met onze professionele coach.

Het nieuwe jaar is een lustrumjaar, genoeg redenen om weer eens aanwezig te zijn op een van onze activiteiten, zet vooral ook zaterdag 20 mei in uw agenda, de reunistendag van het lustrum en hou de nieuwsbrieven in de gaten. Dit jaar gaan we ook weer Phocas Extern versturen naar onze leden.

2016 was een mooi begin, en 2017 zal nog mooier worden!

Lily de Kleijn voorzitter Oud Phocas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *