Huwelijk Jens en Manon

Oud Phocas-leden Jens en Manon zijn getrouwd! Op 3 januari jongstleden gaven zij elkaar het ja-woord. Soms brengt een huwelijk een ‘vleugje’ Phocas met zich mee. Aangezien Jens en Manon elkaar hebben leren kennen bij Phocas en vanuit daar hun leven samen hebben opgebouwd, bracht het huwelijk iets meer dan een ‘vleugje’ met zich mee. Daar later meer over.

 

Jens en Manon kennen een uitgebreid en divers Phocas-verleden. Hoe zijn hun paden gekruist? Ik heb eens wat research gedaan:
Jens werd lid in 2008, roeide 2 jaar bij het compoploegje ‘Prowst’ alvorens hij geschiedenis schreef door in zijn 3e jaar met Zwaar 2011 voor het eerst in jaren tijd (of decennia?) met een zware 8 te blikken en Beginneling-af te worden. De jaren erna heeft hij herhaaldelijk met dubbel-partner Steven het competitie-veld aangeveegd en tevens de Ringvaart (100km) succesvol voltooid. Hiernaast was hij mede-oprichter van H.R.D. Elias en zat in commissies als de Soccie, CoMa en het Gilde.
Manon werd lid in 2012 en roeide bij het compoploegje ‘Hartslag’. Waar Jens roeiend vooral actief was, was Manon dit vooral meer op commissie-niveau. In de IC2013 was zij samen met Roeland en Joris verantwoordelijk voor de Promo en kreeg zij het met de Introductie Commissie (onder leiding van Lonneke en Joery) voor mekaar om voor het eerst meer dan 400 inschrijvingen (met slechts 220 plekken) te krijgen. Hier vloeide de tot-dan-toe grootste lichting ooit uit voort. Ook zat zij 2 jaar in de GalaCie waar zij 1 jaar hoofd van was.

Indrukwekkend vind ik zelf, maar Jens en Manon zijn er bescheiden over en denken vooral terug aan een mooie tijd.

Nu denk je echter misschien: hoe zijn de paden van Jens en Manon dan gekruist? Ze zijn toch vooral actief geweest op behoorlijk verschillende vlakken? Dat klopt. De locatie van de receptie verklapt een boel.

 

“Manon, waarom hebben jullie de receptie van jullie huwelijk op het botenhuis gehouden?” (het botenhuis?! Ja, je leest het goed)

We zijn 3 januari 2018 getrouwd. Dit is exact 5 jaar na onze ontmoeting. Omdat dit op het botenhuis was tijdens het intrainingsfeest van 3 januari 2013, voelde het voor ons als vanzelfsprekend dit op het botenhuis te willen vieren. Dit was toch de plek waar het allemaal voor ons (en waarschijnlijk nog een heleboel andere stelletjes) begon.

Toevallig was ik zelf ook bij dat intrainingsfeest om foto’s te maken voor de Paparacie en kan me herinneren hen toen in gesprek te zien. Zijn er foto’s van? Wie weet. Die staan veilig ergens in het archief van Phocas. 😉

 

Op een onherkenbaar schoon en mooi botenhuis hebben zij teruggedacht aan waar het allemaal begon. Dat was niet zo gemakkelijk in het oude botenhuis uit 1972 aldus Manon: “We hebben de dag van te voren ons wel helemaal uit de naad gewerkt om wat moois (en schoons) van het botenhuis te maken haha”
Het was het echter allemaal waard en samen met hun hangoordwerg-konijnen Quin en Eily en trouwe viervoeter Guinness wensen wij hun veel geluk toe. Zeker in de spannende tijd die komt nu ze over een jaar naar hun nieuwe (eigen) huis in Nijmegen-Noord gaan!

 

Bob de Wilt, namens OPC nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *