In memoriam Maria Guffens Stoopman

 

Op maandag 23 april 2018 is ons oudste lid Maria Guffens overleden op 90-jarige leeftijd. In maart heeft zij nog uit handen van de voorzitter van Oud Phocas, Lily de Kleijn, haar Oud Phocas speldje mogen ontvangen tijdens een bezoek aan haar in het ziekenhuis. Dit deed haar veel plezier en we hebben nog samen gesproken over haar tijd bij Phocas. Zij heeft Phocas vanaf de oprichting in 1947 meegemaakt en deed aan stijl-roeien, heeft hier zelfs prijzen mee gewonnen. Tijdens dit gesprek gaf ze aan dat ze het zelf veel leuker vond om hard te roeien dan mooi te roeien. We hadden samen afgesproken dat we dit voorjaar een interview zouden houden als archiefcommissie om verhalen uit de begintijd te horen, heel jammer dat dit er nu niet meer van komt.

Omdat zij geen mailadres had hielden we telefonisch en via de post contact met haar en tijdens die contacten bleek zij steeds warme gevoelens voor Phocas te hebben en zij was altijd geïnteresseerd in het reilen en zeilen van haar oude club. We betreuren dit verlies en wensen haar kinderen en kleinkinderen sterkte met het verlies van deze lieve vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *