#ThrowbackThursday: Vroeger, toen wedstrijdroeiers geschorst werden

Throwback Thursday 21 juni 2018.
Lily de Kleijn, namens de archiefcommissie.

WEDSTRIJDROEIEN ZWAAR, HOEZO?

Het wedstrijdroeiseizoen is al weer een aardig eindje op gang en over iets meer dan 2 weken is het alweer uittraining. Voor de meeste van de competitie-, club- en wedstrijdroeien zit het wedstrijdseizoen er dan weer op. Voor velen was het toch wel zwaar, zo’n periode van hard trainen en weinig mogen. Ook ik heb dat in mijn wedstrijdroei jaren als best wel zwaar ervaren.

Toen ik echter in het archief bij de jaren ’50 was aangekomen en de documenten over het wedstrijdroeien uit die tijd las moest ik mijn ideeën hierover wel wat bijstellen. In die tijd gaf men via brieven aan het bestuur officieel aan dat men in “zware training” wilde gaan, zoals dat toen heette. Getuige bijgaande documenten was het inderdaad heel strict geregeld en kon je ook zomaar geschorst worden als je je niet aan de regels hield. Over andere tijden gesproken…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *