Kick-off 72ste bestuur Phocas f.t. 5 juli 2018

Donderdag 5 juli heeft Oud Phocas zijn eerste ontmoeting gehad met het 72ste bestuur f.t.

Jordy Rovers en Anne Gerritsma hadden een voortreffelijk programma neergezet en samen met Lily de Kleijn werd het bestuur f.t. voorbereid op hun bestuursjaar. Tevoren waren enkele jaarverslagen, beleidsplannen, het visiedocument 2014-2020 en positiedocument 2011-2017 door iedereen bestudeerd. De avond begon met een heerlijke pastasalade van Jordy. Na een DISC test werden persoonlijke eigenschappen van eenieder en de invloed hiervan op de groepsdynamiek besproken door Jordy. Het tweede onderdeel van de avond was een hilarisch en zeer leerzaam intermezzo met een quiz over de inhoud van de bestuurde stukken. De quiz werd overtuigend gewonnen door voorzitter f.t. Maarten Cornelissen. Anne ging daarna in op de theorie van het maken van beleidsplannen. Zij legde uit hoe belangrijk het is actieplannen te koppelen aan missie en strategie en dit ook te evalueren in jaarverslagen. Dit werd op een zeer inzichtelijke manier gedaan aan de hand van plannen die de individuele bestuursleden in spe hebben voor volgend jaar.

Na afloop was iedereen het er over eens dat deze kick-off zeer leerzaam en nuttig was. Het beleidsplan dat volgende week al tijdens hun beleidsdagen zal worden geschreven zal er zeker baat bij hebben. De ideeën van eenieder beloven in ieder geval ook veel goeds voor het komende jaar!

Het ligt in de bedoeling om in het najaar een tweede sessie te beleggen waarbij time-management en leidinggeven aan bod komen en waarbij enkele moeilijke casus besproken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *