#ThrowbackThursday: Help!? Hoe kom ik de zomer door?

Throwbackthursday 19 juli 2018
Sanne Ruigrok, namens de archiefcommissie

Help!? Hoe kom ik de zomer door?

Stel, het roeiseizoen is voorbij, er zijn geen wedstrijden meer en de helft van jouw oorspronkelijke ploeg ligt op zijn/haar handdoekje aan het strand in het zonnige zuiden. Wat doe je dan? Op dit moment word er door Phocas veel aandacht besteed aan de thuisblijvers. Zo wordt er dit jaar -net als afgelopen paar jaar- het zomerroeien georganiseerd. Juist voor díe enthousiastelingen die nog door willen gaan met roeien, fit willen blijven voor volgend jaar, of fit willen worden. Maar hoe deden we dat vroeger? Hoe hield je je leden fit, en op wat voor manier? In 1977 kregen de leden een brief met daarin tips over hoe zij de zomer het beste door konden komen. Zodat “bij de start van het nieuwe trainingsseizoen vanuit een hogere of betere beginsituatie gestart kon worden”. De brief suggereerde uiteraard roeien, maar ook lopen, fietsen, krachttraining en zwemmen. En dat laatste bleek ook niet alleen bevorderlijk voor de roeiprestaties van de leden, zo werden er in de herfst ook interdisputaire zwemwedstrijden georganiseerd. Het zwemmen in de zomer lijkt ook jaren later in 1989 (zie foto) nog van goede toepassing, deze Phocanen verdronken in ieder geval niet na winst op een wedstrijd. Hoewel wij inmiddels dus vooral roeiend de zomer doorkomen, kun je tijdens de vakantie af en toe nog zo’n zwemmende Phocaan waarnemen; al gaat het meestal om een beginnend skiffeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *