Verslag European University Games Coimbra juli 2018 door 2x Phocas/Saurus

MAGIC IS REAL

door Thamar Kroes en Dominique Vrouwenvelder.

Elke twee jaar worden de European University Games (EUG) gehouden en wordt omschreven als het grootste multi-sport studenten evenement van Europa. In 2018 werden de EUG gehouden in Coimbra, Portugal van 14 tot 19 juli. Een evenement met meer dan 4000 deelnemers van 95 universiteiten waarbij er voor 13 verschillende sporten kon worden gestreden om de medailles.

Om mee te doen aan de EUG moesten we ons eerst kwalificeren op de Damen Raceroei Regatta. Na een race met orkaan wind tegen kregen we het verlossende woord en kon de voorpret beginnen.
Op het toernooi mochten wij namens Radboud Universiteit starten in de LW2x. We moesten uniform starten en daarom besloten we nieuwe pakjes te ontwerpen, waarop zowel Phocas (Thamar) als Saurus (Dominique) een plekje zou krijgen. Ook onze ploeg-slogan kon niet ontbreken: magic is real. Omdat de kracht van het team altijd meer is dan die van de individuen.
Er volgden nog meer voorbereidingen, maar toen waren we er dan echt klaar voor!
Op de eerste wedstrijddag misten we door een snoekje op 0,59 seconde helaas de directe plaatsing voor de A finale. Dit betekende wel dat we een extra keer mochten racen op de prachtige baan in Montemor-O-Velho, net buiten Coimbra. In de herkansing de volgende dag lieten we onze diesels weer eens branden en stoomden we na een degelijke start dwars door het veld heen. De omstandigheden op de baan waren niet makkelijk omdat er een stevig windje van opzij stond, maar met onze magische halen kwamen we als eerste over de finish. Hierna konden we weer een beetje uitrusten en een beetje herstellen, want de dag daarna was al de finale. Hier willen we niet veel woorden aan vuil maken: het waaide weer van opzij, we hadden geen gunstige baan geloot en de andere meiden waren ijzersterk. Waar we voor een medaille gingen, liep het anders en werd een zesde plaats het resultaat. Teleurstelling hoort helaas ook bij de sport, maar dat gevoel namen we zeker niet mee naar huis. Wat was het een prachtige kans en wat hebben we genoten!
Het was een hele eer om te racen tegen (oud) internationale toppers in dit sterk bezette veld. De ervaring was onvergetelijk!
Oud-Phocas bedankt voor het mogelijk maken van ons toernooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *