Feestelijke benoeming van Willem van Hinsbergh Lid van Verdienste NSRV Phocas

Onder grote belangstelling van zowel Phocanen als oud Phocanen is Willem van Hinsbergh zaterdagmiddag 6 oktober benoemd tot Lid van Verdienste van de NSRV. Door de combinatie met de BokBierBokaal en Boatrace gecombineerd met prachtig weer was het gezellig druk bij het botenhuis. Het is voor het eerst dat een dergelijke benoeming niet gewoon tijdens een ALV plaatsvond maar onder feestelijke omstandigheden en we hopen dat Phocas deze gewoonte aanhoudt want een dergelijke benoeming verdient een klein feestje.
Willem van Hinsbergh is meer dan 20 jaar lid van Phocas geweest, verdienstelijk coach maar – zo bleek uit de toespraak door Marcel Zweers – vooral steun en toeverlaat voor vele roeiers, coaches en besturen tussen 1976 en 1998. Een uitvoerige samenvatting van de activiteiten van Willem zijn elders op deze website te vinden. Wim van der Velden, die net tevoren met zijn ploeg de BokBierBokaal had gewonnen, hield een dankwoordje waarin hij aangaf mede dankzij Willem een voorspoedige nationale en internationale roeicarriere te hebben gehad, maar dat vooral de rust die hij als coach uitstraalde veel betekende voor hem en andere roeiers die hij begeleid heeft. Het was een mooie ceremonie vooral door de aanwezigheid van vele oud Phocanen die speciaal voor hem naar Nijmegen gekomen waren

  4 reacties op “Feestelijke benoeming van Willem van Hinsbergh Lid van Verdienste NSRV Phocas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *