verslag exauguratie nieuwe leden Oud Phocas 29 september

door Malou Ensink namens OPC.

Traditiegetrouw vond het laatste weekend van september het Introwweekend plaats. De IC heeft er wederom alles aan gedaan om de introwlopers een zo goed mogelijk beeld te geven van Phocas en hoe roeien je studententijd nóg leuker kan maken. En niet zonder resultaat: zo’n 180 nuldejaars hebben zich ingeschreven als nieuw lid van onze NSRV!

Naast deze traditie is er afgelopen jaren een nieuwe traditie geboren: de Exauguratie. Want daar het allemaal ooit begon, daar eindigt het nu ook met een mooie plechtigheid.

Ook dit jaar is er voor de leden die na vele jaren trouwe dienst afscheid namen, een exauguratiediner en -ceremonie georganiseerd op het Introwweekend. Dit om ze te bedanken voor hun bijdrage aan Phocas, en tevens om ze welkom te heten bij Oud-Phocas natuurlijk. Met een groep van 30 Phocanen uit verschillende jaarlagen werd er genoten een heerlijk diner. Het diner was deels verzorgd door Blixem, en deels met liefde gemaakt door enkele commissieleden. De sfeer zat er goed in, en na het ophalen van herinneringen onder het genot van wijn was het tijd voor de plechtigheid.

Voor alle kersverse nieuwe leden in de zaal werden onze veteranen bedankt door Jordy Rovers namens Oud-Phocas. Hier ontvingen zij ook het Oud-Phocas ledenspeldje. Nu was het moment daar voor de nuldejaars om te laten horen hoe goed zij tijdens het oefenen van het Haemellied hadden opgelet, want deze werd natuurlijk als perfecte afsluiter ingezet. Wij willen graag alle nieuwe leden verwelkomen en kijken uit naar de volgende editie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *