Ploegvorming in de jaren 80

door Sanne Ruijgrok, archiefcommissie

Ploegvorming:

November, voor alle eerstejaars die competitie gaan roeien is dit dé maand van ploegvorming en coachvissen. Tijdens de introw zijn de eerste afspraken rondom het ploegvormen vaak al gemaakt, om vervolgens officieel op P-café je ploeg te vormen en een naam te gaan bedenken. Ook voor dit jaar zijn de ploegen gevormd, en hebben we de eerste ploegnamen al zien opduiken.

 

In de tijd dat wij nog over regio- en toerroeien praatten was dit echter anders; je koos je ploeg niet, maar werd gewoon ingedeeld (zie indelingsbrief uit 1986 hieronder). Er was geen onderscheid tussen mannen en vrouwenploegen en ook je coaches werden aangewezen.

Het scheelt voor sommigen een hoop keuzestress, maar zou het ook de reden zijn waarom sommige ploegen aan het einde van het jaar 1986 “in de soep” zijn gelopen?

voor de brief regio en toerroeiers 1986 klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *