Prenten sponsoractie Phocas: 50 euro per prent voor Phocas!

Medio Augustus was er een leuke actie van Intermedi-Art Kunstzaken met een tentoonstelling in de Stevenskerk in Nijmegen. Al voor de 25ste keer werden hier de Nijmegen Prenten tentoongesteld door Theo van Stiphout en dit keer was het voor mij extra leuk omdat ik op Facebook zag dat één van die prenten ging over Phocas. Ik vond het een mooie krachtige prent en heb hem ingelijst gekocht en ben er erg blij mee.

 

Maar misschien vinden meer oud Phocanen dit misschien wel een mooie prent als blijvende herinnering aan hun oude clubje? Met Theo van Stiphout heb ik er maar meteen een sponsoractie voor Phocas van gemaakt. Theo is bereid om een mooi bedrag per verkochte prent aan Phocas te schenken. Van elke prent gaat € 50,- naar de clubkas van Phocas. Als de prent je aanspreekt, wees er dan snel bij want er zijn in totaal nog maar 22 prenten beschikbaar.

 

 

Achtergrondgegevens:

Tijdens haar verkenning van Nijmegen – in verband met de uitnodiging voor het maken van de 25e Nijmegenprent – maakte  het nieuwe rivierenpark veel indruk op beeldend kunstenaar Diana Huijts. Geïnspireerd door de 36 gezichten op de berg Fuji van de Japanse prentmaker Hokusai (1830) – maakte ze ‘12 Zichten op de Waal bij Nijmegen’. De serie representeert een stad rijk aan cultuur en natuur, waar mensen werken, spelen en recreëren. Een plek waar mensen het goed hebben. Eén van de prenten draagt de titel ‘Zicht op de Spiegelwaal’.  Daarop is een boot afgebeeld met vier krachtige ‘Phocas-meiden’ die hun boot voortstuwen. De Nijmeegse dichter Jaap van den Born schreef daarbij:

 

Wie meeroeit met de stroom die ziet

Wat dreigend achter opdoemt niet

Voortuitgang vraagt om taaie strijd

 

U kunt deze prent – inclusief het boekje ’12 Zichten op de Waal bij Nijmegen’ met de dichtregels van Jaap van den Born – bestellen bij Intermedi-Art Kunstwerken door ons een mail met uw gegevens te sturen, stuur in cc ook de mail naar oudphocas@nsrvphocas.nl zodat wij ook overzicht houden over het aantal beschikbare prenten.

Na overmaken van € 250,- op rekening nummer NL54 INGB 0002 5832 25 is de prent van u. De prent kan alleen opgestuurd worden zonder lijst (verzendkosten 10 euro)  De prent wordt gemaakt in een oplage van maximaal 25 exemplaren. Wilt u de prent door ons laten inlijsten dan komt er € 95,- bij. Deze kan dan opgehaald worden bij Theo van Stiphout, Pastoor Wichersstraat 4T, 6525 TN Nijmegen na afspraak (024 3604694.

 

Nadere informatie te verkrijgen bij Theo van Stiphout (Intermedi-Art Kunstzaken, www.intermedi-art.nl) 024-3604694 of info@intermedi-art.nl  )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *