Koen Metsemaker en Thamar Kroes Sporters van het Jaar!

Afgelopen maandag was het dubbel feest voor Phocas! Op het jaarlijkse studentensportgala van de NSSR werden de jaarlijkse prijzen uitgereikt voor sportman, -vrouw, coach, team en vrijwilliger van het jaar. 

Roeiers Koen Metsemakers en Thamar Kroes werden genomineerd in de categorieën Sportman van het jaar en Sportvrouw van jaar en werden beiden verkozen, hulde! 

Volgens de jury stak Koen met ‘kop en schouders’ uit boven de andere nominaties. Dit jaar heeft hij het gepresteerd om met zijn nationale 4- een mooie 5e plek te behalen op het WK. In de skiff liet Koen dit jaar op het NK zien dat hij ook daar met kop en schouders boven de andere deelnemers stak, hij mocht met de zege naar huis. Afgelopen maandag mocht praeses Maarten Cornelissen met zijn zege naar huis, Koen kon helaas niet aanwezig zijn. 

Thamar roeit momenteel MGLD, komend seizoen zal haar 3e wedstrijdjaar zijn. In deze tijd heeft ze laten zien wat ze in haar mars heeft, met winst op de Novembervieren, de Winterwedstrijden, de Hollandia en de ARB vorig seizoen. Ze heeft het seizoen knallend afgesloten met een 6e plek op het EUG in Portugal. 

 

Wat prachtig om te zien wat deze roeiers hebben bereikt! Wij willen namens Oud Phocas beiden roeiers feliciteren met de prijs, en veel succes wensen in het komend seizoen. Wie weet wat dat nog gaat brengen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *