#Throwback Thursday: het Phocasgala

Phocasgala; zo begon het allemaal

In 1988 werd ter ere van de heroprichting van de reünistenvereniging Phocas (RVP) het allereerste gala georganiseerd. Of het goed ontvangen werd? Niet echt. Vooral de oudere leden uit eind jaren zeventig en begin jaren tachtig vonden het idee van een gala maar “ballerig”. Uit rebellie trok een lid daarom zijn sportbroek aan onder zijn rokkostuum. Niet veel later, in het begin van de jaren negentig, maakte het gala haar echte opmars en werd er steeds frequenter een phocasgala georganiseerd. Uiteindelijk is er met de komst van een galacommissie een trend gezet om elk jaar zo’n memorabele avond te organiseren. Het gala is inmiddels niet meer uit het Phocas repertoire weg te denken, en ook dit jaar heeft de commissie weer voor een geweldige avond gezorgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *