#Throwback Thursday: Wedstrijdje Droogroeien

Wedstrijdje Droogroeien

Sanne Ruigrok namens de archiefcommissie.

In Nederland wordt sinds 1991 jaarlijks de NKIR gehouden. Om met de tijd en trend mee te gaan besloot Phocas in 1992 de eerste Nijmeegse ergosprint kampioenschappen te organiseren. Dit grote nieuws vond zelfs een plekje in de Gelderlander, bijgevoegde foto uit die krant laat de ergometers in het toenmalige Sportcentrum zien, waar Freek Verhoeven de grote motor achter dit evenement was.

Destijds werd het evenement afgekort het NESK genoemd en geroeid over een afstand van 500 meter. Heden ten dage heet het de PEK, is de race een stukje langer en vindt het gebeuren  plaats in een gymzaal.

En wat was de PEK afgelopen weekend weer een succes. Op de afstand van 1 of 2K trapten de eerstejaars (en een aantal ouderejaars) zich de longen uit het lijf. Met voor het eerst in jaren een veld voor de wedstrijdroeiers, kan vanaf dit jaar de Joost T trofee* door élke eerstejaars gewonnen worden. En hoewel menig Phocaan liever niet met deze trofee gezien wil worden, weerspiegelt deze wel degelijk je prestaties; als je mooi op de foto staat, heb je niet hard genoeg geroeid!

 

* voor de oud leden: wie staat het lelijkst op de foto.

  4 reacties op “#Throwback Thursday: Wedstrijdje Droogroeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *