Kickstart Phocas bestuur

Eind november vond de tweede editie van de Kickstart voor het Phocas bestuur plaats. Het Phocas bestuur werd door Oud Phocanen aan het werk gezet om te ontdekken welke leiderschapsstijl zij hanteren en hoe ze hiermee kunnen werken in verschillende situaties. Met dit inzicht kunnen ze vervolgens in verschillende organisaties binnen Phocas hun leiderschapsskills ten toon spreiden, uiteraard met als doel Phocas verder te helpen. 
 
Ook werden er een aantal ‘moeilijke’ casus aan hen voorgelegd waarover zij in een oefensessie besluiten dienden te nemen. Hierbij zaten een aantal mooi casus uit het recente verleden, maar ook ‘mooie’ krantenkoppen vanuit het archief. Denk hierbij aan rellende studenten/Phocanen in de binnenstad die slaags raakte met de politie (een aantal decennia geleden). Hoe reageer je hierop als bestuurder? En wat betekent dit voor een imago van Phocas? 
 
Tot slot werd ook time-management, een essentiële vaardigheid (zeker voor bestuurders), kort aangestipt. To-do listen werden opgesteld of samengevoegd, vervolgens werden de taken geprioriteerd en uiteindelijk middels tijdsblokkering gepland. Natuurlijk blijft er altijd tijd een kopje koffie of biertje met de leden, maar gewerkt wordt er zeker. Toch wenst iedereen dat de dag net iets meer uren zou hebben. 
 
Kortom, het Phocas bestuur heeft er weer wat inzichten en vaardigheden bij om haar bestuursjaar tot een groot succes te maken. Oud Phocas heeft daar in ieder geval veel vertrouwen in. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *