Update Phocas: de PEK

Binnen Phocas gebeurt er weer veel! Het nieuwe boothuis laat nog altijd op zich wachten, maar de rest van de vereniging staat ondertussen niet stil. Zo was het in januari tijd voor de Phocas Ergometer Kampioenschappen (PEK), dit keer in een nieuw jasje.

De PEK werd voor het eerst in 1992 georganiseerd op het Sportcentrum. Afgelopen jaren werd de PEK georganiseerd op de Villa van Schaeck of op het botenhuis voor eerstejaars en ouderejaars competitieroeiers. Doordat dit jaar de wedstrijdploegen ook mee zouden doen was een grotere capaciteit vereist en werd besloten een sportzaal in Bottendaal te huren. Wat een ruimte vergeleken met de Villa of het botenhuis! Aan de ene kant van de zaal kon er ingeroeid en opgewarmd worden terwijl er aan de andere kant gestreden kon worden om de scherpste tijden neer te zetten op een 1 of een 2 km. Vanaf de zijlijn of de tribune stonden coaches, wedstrijdroeiers, competitieroeiers, eerstejaars en ouderejaars elkaar aan te moedigen.
D
it juichen wierp zijn vruchten af! De snelste eerstejaars wedstrijdroeier voltooide de 2 kilometer namelijk in slechts 6 minuten en 20 seconden. Naar het schijnt is dit sneller dan Koen Metsemakers in zijn eerste jaar.

Al met al was het een mooie samensmelting en een zeer geslaagde vernieuwde editie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *