Er is er (bijna) een jarig…

Door Sanne Ruigrok namens de archiefcommissie:

Niet alleen de koning mag binnenkort weer de kaarsjes uitblazen, ook onze geliefde N.S.R.V. wordt op  1 mei weer een jaartje ouder! Tweeënzeventig om precies te zijn! En om dat te vieren heeft de Diescie weer alles uit de kast getrokken voor aanstaande diesweek; met als thema Phocas crossing borders. Maar hoe vierden wij dat eigenlijk in die 71 jaar hiervoor?

Zo’n uitgebreide dies zoals wij die tegenwoordig vieren, zijn helaas niet echt gedocumenteerd. Maar vanaf ons allereerste lustrum (1951-1952), zorgde de vereniging er al voor dat er verscheidene festiviteiten georganiseerd werden om bij te wonen. De eerste festiviteiten waren niet alleen voor Phocanen, ook alle professoren, verschillende wethouders, de burgemeester en zelfs het hoofd van de brandweer werden hier voor uitgenodigd. Tegenwoordig is het een slecht teken als het hoofd van de brandweer bij één van onze diesactiviteiten aanwezig is.

In de eerste jaren hielden de festiviteiten vooral een weekend van gezelligheid, muziek en een goede receptie in. In de jaren 80 werd er echt over gegaan tot het daadwerkelijk organiseren van verschillende (vaak nog wel roei-gerelateerde) activiteiten, dauwroeien, een open roeidag, materiaalavond, maar ook een haemelfeest, filmavond en fietstocht werden er in ons 8ste lustrum georganiseerd.

De N.S.R.V. heeft er dus al een heel selectie memorabele verjaardagen op zitten. Hierbij rest mij alleen nog maar te zeggen; proost op de afgelopen 72 jaar, en op nog net zo’n glansrijke toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *