De laatste wedstrijden van het seizoen.

                                                    

door Lily de Kleijn namens de archiefcommissie.

Over ruim een week zijn alweer de laatste wedstrijden van dit seizoen en traditiegetrouw zijn dit de Argo Sprint en NSRF Slotwedstrijden. In 1960 nam Argo voor het eerst het initiatief om deze sprint te organiseren, destijds aan de vooravond van de wedstrijden van de Koninklijke. Het voorblad van het programma hebben we teruggevonden in ons archief en volgens dit programma deed Phocas destijds ook al mee in de Licht vier A en Lichte vier B en een jonge vier dames overgebleven uit een wedstrijdacht van dat jaar. Blijkens het jaarverslag behaalden alleen de dames een tweede plaats in de finale en “maakte de lichte vier haar sprint-allures niet waar” In het archief vond ik een foto van een winnende Phocas ploeg in 1989. Phocas won toen de Argo Sprint met een lichte herenacht met Job van Luyken op slag en Maurice van de Mortel en Koen Weerheym als coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *