Oud Phocas On Topic op 4 juni 2019 met in de hoofdrol Jan Veringa

Nadat vorig jaar de Oud Phocas On Topic (OPOT) met Dick Schoof een groot succes bleek, was wat Oud Phocas betreft een nieuwe traditie geboren. Ook dit jaar was er weer een enorme opkomst van Phocanen en Oud Phocanen. Er waren 4 juni j.l. bijna 100 mensen aanwezig om naar de oude verhalen van Jan Veringa uit de jaren’70 bij Phocas te luisteren maar ook om over zijn werk als directeur wetgeving en juridische zaken van het ministerie van OCW te praten. In 1971 is Jan lid geworden van Phocas, een turbulent jaar omdat toen het tunnelbotenhuis moest worden afgebroken, er een tijdelijke nissenhut voor de boten werd gebouwd en in 1972 het huidige botenhuis werd gebouwd en naar Nijmegen versleept. Van deze gebeurtenissen heeft Leo Geeraedts sr. destijds mooie filmopnamen gemaakt en hiervan is een korte montage gemaakt waarmee de avond begonnen werd. Ook werden er foto’s getoond van Jan als voorzitter, maar liefs 2 jaar en als coach. Jan heeft veel bij Phocas gedaan dus, ook nog enkele jaren als lid van de Adviescommissie.

Daarnaast was Jan ook betrokken bij de organisatie van de Batavierenrace die in de jaren ’70 voor het eerst werd georganiseerd en hij heeft als lid van de cameraploeg “Phocus” daar nog mooie films van gemaakt waar ook een stukje van getoond werd. Na het ophalen van oude herinneringen met oud ploeggenoten en oud bestuursgenoten kon Janne van Coolwijk als gespreksleider in gaan op de huidige functie van Jan. Bij deze en eerdere functies bij de Universiteit als jurist heeft Jan veel gehad aan de ervaring als voorzitter en coach bij Phocas. Het schipperen tussen verschillende belangen en proberen iedereen op één lijn te brengen heeft hij bij Phocas al kunnen oefenen en kwam hem later goed van pas.

Na een promotiefilm van zijn eigen afdeling waarbij Jan aangaf dat werken als jurist bij de overheid ten onrechte niet erg bekend is omdat het zeer uitdagend en bevredigend werk is, werd de avond voortgezet in het sportcafé onder het genot van een drankje. De avond werd door iedereen als zeer zinvol ervaren. Voor Phocanen leuk om een kijkje in de geschiedenis van Phocas te nemen en te leren hoe de inzet voor de vereniging nuttig kan zijn voor je verdere carrière. Voor Oud Phocanen weer leuk om oude roeimaatjes te spreken. Volgend jaar weer…

 

           

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *