Bokbierbokaal en Boatrace editie II: 12 oktober 2019

Na de succesvolle eerste editie van de BokBierBokaal in 2018 gaat Oud Phocas ook dit jaar weer hun leden en oude roeimaatjes de kans geven om te komen roeien op het Maas Waalkanaal. Dit doen we ook dit jaar weer in de vorm van een tijdrace over 500 meter om de BokBierBokaal.

Vorig jaar werd de tijdrace gewonnen door de topploeg uit de jaren ’80 “Herman Nieste” in een zeer spannende race met de topploeg uit de jaren ’70. In beide ploegen deden internationale toproeiers mee wat vooral ook voor de huidige wedstrijdroeiers bij Phocas zeer enthousiasmerend werkte. We zijn erg benieuwd wie dit jaar deze wisselbeker mee naar huis mag nemen!

 

In totaal deden  vorig jaar 10 ploegen mee, merendeels in de oude samenstelling van destijds maar ook in gelegenheidsploegen. Voor een verslag van deze dag kunt u nog terecht op onze website via de volgende link:

https://oudphocas.nl/2018/10/6-oktober-bokbierbokaal-en-boatrace/

Net als vorig jaar zullen we proberen om de combinatie met de Boatrace tussen disputen HRM en Emmeken (dames) en VIC en Elias op deze dag te maken, waarbij we hopen dat onze huidige EK kampioen en WK roeier Koen Metsemakers mee zal doen bij Elias.

Vorig jaar werd op deze dag Willem van Hinsbergh als lid van verdienste gehuldigd en hopelijk lukt het ook dit jaar om iemand die meer dan 40 jaar zich heeft ingezet voor Phocas als lid van verdienste te huldigen. Nadere informatie hierover volgt later per mail.

Het programma van de dag is dus nog niet helemaal rond maar we streven naar een zelfde opzet als vorig jaar met wedstrijden in de ochtend, de Boatrace in de vroege middag en prijsuitreiking en huldiging lid van verdienste vanaf half 4. In de mail die we uiterlijk medio augustus rondsturen naar alle leden zal ook het verdere programma vermeld worden maar houd dus allen deze datum vrij in de agenda.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *