Het kortebaan seizoen van de wedstrijdsectie: Een terugblik

 

Het kortebaan seizoen: het moment om te laten zien wat je als roeiers het hele jaar geleerd hebt! We kijken terug op de behaalde resultaten van de ploegen. Maar eerst de grote kampioen in ons midden, Koen Metsemakers. Begin Juni waren in de Luzern de Europees Kampioenschappen roeien. Samen met ploeggenoten Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma en Tone Wieten (Nereus) toonde Koen in de voorwedstrijd al zijn klasse door met een verschil van ruim 5 seconden op de nr. 2 Duitsland zich te plaatsen voor de finale.

In de finale laat de Nederlandse boot direct zien over het beste roeien te beschikken. Op 500m ligt de boot met Koen op slag aan kop en deze positie staat hij niet meer af. Met een tijd van 5:35.75, slechts 3 seconden boven het wereldrecord, declasseert de Nederlandse equipe de concurrentie en wint de finale! Phocas heeft weer een Europees Kampioen in de gelederen.

Goed voorbeeld doet volgen moeten de middengroepen van Phocas gedacht hebben. Op de Damen heeft Thamar Kroes namens MGLD namelijk de Elite status behaald! Een prachtige mijlpaal voor het (dames) roeien van Phocas. Met meerdere blikken in de skiff, dubbeltwee en een combinatie dubbelvier heeft Thamar zich in een jaar van Beginneling naar Elite geroeid!

Niet alleen de Middengroep Lichte Dames deed het goed, ook de Middengroep Dames heeft de kroon gezet op hun harde werk gedurende het hele jaar. Na veel blessureleed, nood gedwongen roeien in de 4- i.p.v. de 4+, vele invallers en startjes trainingen later viel alles op zijn plaats. Op de Damen kwamen Tirza Roosjen, Pleun Santerse, Vera Tieleman en een invalster van Triton als eerste uit de start. Dit geweldige begin werd alleen maar uitgebouwd  en na 2 kilometer kon stuurvrouw Inge van Dijke haar armen de lucht in steken. Blik voor MGD!

Middengroep Licht en Zwaar hebben dit seizoen in dubbeltweetjes gevaren. Het was MGL dat het hele seizoen al goed meekwam in het LB2x veld, maar hebben dit helaas niet weten te bekronen met een overwinning. Zij hebben wel een uitzending verdient voor de Europian University Championships. Zij zullen hier net als Thamar uitkomen namens Phocas.

De twee 2x’s van MGZ waren zeer aan elkaar gewaagd. Op de NSRF plaatsen Jason Peters en Arwin van Rossen zich zelfs als snelste voor de finale. Helaas konden zij deze door omstandigheden niet starten.

Waar de Middengroepen een succesvol jaar kenden, was dat van de Eerstejaarsboten op prestatiegebied helaas minder. Er is door alle ploegen ontzettend hard gewerkt en goed meegevaren. EJLD heeft de mooie prestatie van de Varsity finale nog eenmaal kunnen herhalen op de Hollandia met een 5e plaats in de A-finale. Helaas kwamen zij naarmate het seizoen vorderde minder mee. EJD heeft twee wedstrijden in 2 viermetten gestart, maar heeft het seizoen afgesloten in de 8+ met een mooie race waarin op een haar na de finale werd misgelopen. Er is echter we geblikt door Sophie van Riswick als invaller bij Okeanos in de 4+ op de ZRB! EJL heeft vanaf het begin van het seizoen goede tijden gevaren op het kanaal. Op de Hollandia lieten zij dit niveau ook zien wat resulteerde in een prachtige 3e plaats in de A-finale! De wedstrijden erna hebben zij het resultaat van de Hollandia helaas niet weten te evenaren. EJZ is vanaf de Westelijke verder gegaan in vier en niet onverdienstelijk. Op de Damen en NSRF voeren zij naar plekken in de A-finale.

Het wedstrijdseizoen zit erop, de vakantie is begonnen. Maar in augustus beginnen de Middengroepen alweer hun voorbereidingen. Wij blijven de wedstrijdsectie volgen en houden jullie op de hoogte. Op naar volgend seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *