11 juni 2019 ALV Benoeming Roeland van Meerten als lid van verdienste Phocas

Het verheugt ons als bestuur van Oud Phocas dat een van de oudste leden van onze vereniging Oud Phocas eindelijk benoemd is als lid van Verdienste door de NSRV Phocas. Dat dit geheel terecht is moge blijken uit de enorme staat van dienst van Roeland, niet alleen tijdens zijn Phocas tijd maar vooral ook daarna.

Staat van dienst van Roeland van Meerten:

  • 1962-1967                           Lid Phocas
  • 1964-1965                           Quaestor 18de bestuur Koekenbier
  • 1967                                     commissaris wedstrijden lustrumcommissie
  • 1964-1965                           stuurman lichte acht
  • 1967-1972                           lid en secretaris AC
  • 1975-2012!                          lid Roeistichting (35 jaar!)
  • 1989-1998                           secretaris Oud Phocas mede-heroprichter van SOP in 1989

Dankzij de gegevens die bij het ordenen en beschrijven van het archief teruggevonden zijn is het mogelijk om dit soort verdiensten boven water te krijgen. De afgelopen jaren wordt de goede traditie om mensen die veel voor Phocas hebben betekend te benoemen als lid van verdienste gelukkig weer goed opgepakt. Vorig jaar werd Willem van Hinsbergh voorgedragen door Oud Phocas als lid van verdienste en benoemd. De huldiging was tijdens de Bokbierbokaal en ook dit jaar zal de huldiging van Roeland plaatsvinden tijdens de Bokbierbokaal op 12 oktober a.s. Meer informatie over deze dag bij het botenhuis aan het Maas-Waalkanaal is op deze website te vinden: https://oudphocas.nl/2019/07/bokbierbokaal-en-boatrace-editie-ii-12-oktober-2019/

We hopen op een goede opkomst van oud leden die met Roeland hebben samengewerkt of hem kennen uit hun eigen Phocastijd en het is natuurlijk helemaal leuk om mee te roeien om de Bokbierbokaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *