Huldiging Koen Metsemakers

Op 6 september 2019 vond in het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit de feestelijke huldiging plaats van Koen Metsemakers na het behalen van een EK en WK titel. Met trotse woorden van zijn ouders werd de huldiging geopend en werd Koen meer dan terecht in het zonnetje gezet. Ook andere betrokkenen zoals oud coaches, roeimaten en dispuutsgenoten hebben hem de eer bewezen. Ook Oud Phocas heeft dit met een korte toespraak namens de Oud Leden mogen doen. Persoonlijke felicitaties van Oud Phocanen Jacqueline van de Pol, Ivo Dubois, Claartje Taborsky-Scaf, Ton Oomen en Siem Zwaard werden aan Koen en Phocas overgebracht. Namens de rest van de leden hebben wij onze trots uitgesproken.

Zoals het door het Oud Phocas bestuur werd verwoord:

‘Het is als studentenroeivereniging van het grootste belang dat er op de nationale en internationale wateren goed wordt gepresteerd en dat overwinningen uitbundig worden gevierd. Dit is de kern van een roeivereniging. Overwinningen behalen en het vieren ervan brengt immers leden nader tot elkaar en zorgen voor überhaupt het verenigen van een diverse groep van mensen. Hoe divers een ieder lid ook is, roeien is namelijk waar het voor iedereen mee begon.’

Ook de hoop op nog betere tijden hebben wij gedeeld.

‘Een internationale prestatie, zoals die van Koen, zal gaan dienen als kickstarter voor een nieuw tijdperk binnen Phocas, een tijdperk van roeien voorop en presteren als belangrijkste doel. Oud Phocas is dan ook trots dat er na 11 jaar weer een dergelijke grote prestatie op de internationale wateren is gevaren’.

Hierna heeft Phocas aan en haar leden en Koen een mooie avond geschonken door de snelste tijd van Koen in bier (553 Liter) aan te bieden op de Villa van Schaeck. Uiteraard werd hierna het Haemellied uit volle borst door iedere aanwezige gezongen. Deze overwinning werd dan ook passend gevierd met een hoopvolle escalatie en blik op de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *