Terugblik op een mooie introductie en hoe was dit vroeger?

Ook dit jaar was het voor alle Nijmegenaren duidelijk dat de introductieperiode volop bezig was. Gevels van studentenverenigingen waren volgehangen met posters en versieringen om de eerstejaars studenten te lokken. Ook Phocas was actief en duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Zelfs in de Gelderlander werd gewag gemaakt van en geklaagd over een grote boot die door de stad werd geduwd en blijkbaar onschuldige burgers dwarszat op de trottoirs. In vroeger jaren werd er nog meer werk van gemaakt, getuige deze foto. In de groentijd werd een paard en wagen omringd door groenen door de hele stad getrokken. We zien hier op de foto uit 1949 de Pere van Ogtrop met zijn karakteristieke leren jas en hoed en later erelid Vic van der Staay (in de donkere trui met lichte streep) op de wagen en de sjaars als voetvolk. Phocas, destijds onderdeel van de overkoepelende studentenvereniging Roland speelde een belangrijke rol in de ontgroeningsperiode van de Nijmeegse studenten in die tijd. Een vast onderdeel was het roeien voor de sjaars, vaak gepaard gaande met mooie verkleedpartijen en meestal uitlopend op een nat pak. Het fotoarchief van Phocas bevat hiervan veel mooie foto’s waar we heel wat throwback thursdays in augustus en september kunnen vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *