Bokbierbokaal en Boatrace editie II: 12 oktober 2019 laatste update met gewijzigde aanvangstijd!

Na de succesvolle eerste editie van de BokBierBokaal in 2018 gaat Oud Phocas ook dit jaar weer hun leden en oude roeimaatjes de kans geven om te komen roeien op het Maas Waalkanaal. Dit doen we ook dit jaar weer in de vorm van een tijdrace over 500 meter om de BokBierBokaal. Mocht de belangstelling voor de race minder groot zijn dan vervalt het wedstrijdelement maar iedereen die zich inschrijft krijgt in ieder geval de kans om te roeien.

Vorig jaar werd de tijdrace gewonnen door de topploeg uit de jaren ’80 “Herman Nieste” in een zeer spannende race met de topploeg uit de jaren ’70. In beide ploegen deden internationale toproeiers mee wat vooral ook voor de huidige wedstrijdroeiers bij Phocas zeer enthousiasmerend werkte.

 

Vorig jaar deden 10 ploegen mee, merendeels in de oude samenstelling van destijds maar ook in gelegenheidsploegen. Voor een verslag van deze dag kunt u nog terecht op onze website via de volgende link:

https://oudphocas.nl/2018/10/6-oktober-bokbierbokaal-en-boatrace/

Bij de sluitingsdatum van 1 oktober blijkt maar één ploeg de uitdaging aan te durven namelijk de ploeg Zegevier ! Blijkbaar durven de meeste oud Phocanen de uitdaging dit jaar niet aan? We hebben als organisatie besloten de aanvangstijd te verzetten naar 11.30 uur zodat Zegevier toch lekker kan roeien. Misschien sluiten meer oud Phocanen aan, tot 12.30 uur krijgen zij dan nog de kans om mee te roeien. De rest van de dag is interessant genoeg om als oud-Phocaan te komen want het programma is zeer uitgebreid en gevarieerd:

Net als vorig jaar zal de Boatrace tussen de disputen HRM en Emmeken (dames) en VIC en Elias plaatsvinden. Vorig jaar deed onze WK kampioen Koen Metsemakers mee in de Elias acht maar dit jaar zal dit moeilijk zijn i.v.m. zijn training voor de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar. Dat maakt de race natuurlijk alleen maar spannender.

Vorig jaar werd op deze dag Willem van Hinsbergh als lid van verdienste gehuldigd en en dit jaar valt de eer te beurt aan Roeland van Meerten die zich meer dan 40 jaar op allerlei manieren heeft ingezet voor Phocas. Op deze website vindt u hierover meer informatie:

11 juni 2019 ALV Benoeming Roeland van Meerten als lid van verdienste Phocas

 

Het definitieve programma is als volgt:

11.30 uur:           ontvangst roeiende Oud Phocanen

12.30 uur:           lunch voor Oud Phocanen

12.45 uur:           Weging deelnemers Boatrace

13.10 uur:           Boten voor Boatrace gaan het water op

13.40 uur:           Boatrace damesdisputen HRM en Emmeken

14.00 uur:           Boatrace herendisputen VIC en Elias

15.00 uur:           Uitreikingen prijzen

16.00 uur:           Huldiging lid van verdienste Roeland van Meerten

17.00 uur:           Einde evenement

 

Iedereen is welkom op het botenhuis, er is soep en er zijn broodjes, bokbiertjes en hapjes en we hopen op weer een grote opkomst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *