Mooie prestaties op European University Games

Begin september waren in het Zweedse Jönköping de European University Championships (EUC), waar door drie Phocanen mooie resultaten zijn behaald. Thamar Kroes startte in het lichte dames skiffveld, Ivo Hermans en Leon Masselink gingen in het lichte heren dubbeltweeveld laten zien wat ze in het afgelopen jaar samen geleerd hadden.

In de voorwedstrijd was een knappe derde plaats voor Thamar nog nét niet voldoende voor een plaats in de A-finale, maar in de herkansing was haar tweede plaats wél voldoende. In de A-finale werd ze vervolgens zesde met een tijd van 7:22,16 op de baan die net korter was dan 2 kilometer.

Nadat er in de zomer nog mooie stappen gezet waren, hadden Ivo en Leon vertrouwen in hun kansen op de EUC. Dit bleek niet meer dan terecht: in hun voorwedstrijden hadden ze “bags of clear water” volgens de commentator, wat resulteerde in een mooie eerste plaats. In de A-finale ging het de mannen wat minder soepel af, maar was er alsnog een vijfde plaats in een tijd van 6:28,92.

Al met al hebben deze Phocanen dus knappe prestaties behaald, in pakjes gesponsord door Oud Phocas. Wij hopen volgend jaar weer een grote afvaardiging op de EUC te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *