verslag Bokbierbokaal, Boatrace en huldiging Roeland van Meerten 12 oktober 2019

 

 

 

 

De tweede editie van de Bokbierbokaal mag die naam eigenlijk niet hebben. Er was slechts één ploeg – Zegevier – die de uitdaging aan durfde te gaan van de tijdrace over 500 meter in een C4 op het Maas Waalkanaal. OPC en bestuur hadden voor hen een mooie lunch klaargezet en voor de zekerheid een tent opgezet op het balkon van het botenhuis. Dat was maar goed ook want in tegenstelling tot vorig jaar hebben we het niet drooggehouden.

Uiteindelijk bleek door pech met de trein ook Zegevier niet te kunnen roeien, maar de lunch was wel erg gezellig en hierbij schoven nog enkele andere oud Phocanen aan. Om 13 uur werd de Boatrace ludiek geopend door Martijn van Bebber met de weging van de heren (de dames lieten dit aan zich voorbij gaan) Mede dankzij de aanwezige oud-Phocanen was het gezellig druk op het botenhuis.

De Boatrace tussen dames roei genootschappen Emmeken en HRM werd dit jaar gewonnen door HRM wat de onderlinge stand 1-1 maakt. Het hoofdnummer van de Boatrace tussen VIC en Elias was ontzettend spannend. Er was zelfs een fotofinish nodig om de winnaar te bepalen, Elias dus. De stand na 5 edities van de Boatrace is 4-1 voor Elias en hopelijk voldoende reden voor VIC om volgend jaar de strijd weer opnieuw aan te gaan. Na een uitbundige prijsuitreiking waarbij Elias weer zijn oorverdovende dispuutslied kon laten horen was het de beurt aan het bestuur van Phocas om Roeland van Meerten te huldigen als lid van verdienste. Na een prachtig woordje doorzijn oude bestuursgenoot en slag Gerard van Gaal en inleiding door Casper ten Dam, voorzitter van Phocas, werd er door alle aanwezigen geproost op Roeland met heerlijke wijn die door Roeland werd aangeboden. Weer eens wat anders dan het traditionele fust. Gelukkig waren er nog meer oud-Phocanen in de loop van de middag naar het botenhuis gekomen waardoor het nog erg gezellig werd.

Volgend jaar hopelijk wel een echte Bokbierbokaal maar ook zonder race was het door alle activiteiten toch een heel mooie middag op ons oude botenhuis.

 

 

Roeland, Theo, Lily en Jordy
Elias winnaar Boatrace
VIC en Elias op het vlot, gaat die het houden?
gezellige drukte
HRM winnaar Boatrace dames
Nieuwe generatie Phocanen komt er aan!
Phocas lied voor Roeland van Meerten
Rede Gerard van Gaal
Rens en Willem

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *