Het Phocas Gala over de jaren

Door Jutta Verduin namens de archiefcommissie.

Nog één nachtje slapen en dan is het zover, het Phocas Gala!

Het gala, het fenomeen waar Phocanen zich aan de etiquette houden en even weer als échte dames en heren gedragen (totdat het feest is begonnen natuurlijk, maar dat is een ander verhaal). Dus hopelijk zijn er gekleurde brieven uitgewisseld, is er flink wat taart gegeten en liggen de corsages al klaar. Want zo hoort het!

 

Over de jaren heen heeft het Phocas Gala heel wat thema’s gekend. Zo bezocht Phocas meerdere malen het verleden, zoals ‘the fabulous fifties’ in 2009 of ‘the roaring twenties’ in 2013.

Grappig genoeg gaat men nu wederom terug in de tijd, maar dan anders. Morgenavond reizen de Phocanen af naar het Verre Oosten, waar sommige oudgedienden weer herinneringen kunnen ophalen aan hun vorige ‘Duizend-en-één-nachten’-gala uit 2011.

 

Het thema is niet van alle tijden geweest, vroeger had men het over ‘gewoon’ het gala. Maar ach, toen deed men ook al gek genoeg. Al lag het misschien dit keer aan de gasten van toen; in het jaar 1966-1967 waren zelfs de burgemeester van Nijmegen en de Hoofdcommissaris van Politie uitgenodigd op het gala.

In 2014 hadden we een uil  – ook leuk!

Phocas lustrumgala 1992

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *