Botendopen

Begin 2020 zijn in de vloot van Phocas met twee nieuwe boten opgenomen tijdens de botendopen van 4 januari en 1 februari. De botendopen vonden plaats op botenhuis De Haemel en werden bijgewoond door Phocanen, Oud-Phocanen en familie.

Als eerste werd door Walter Kuijpers werkzaam bij Bol Adviseurs een lichte twee van de werf Empacher gedoopt. Bol Adviseurs is al jaren als sponsor verbonden aan Phocas, daarnaast hebben zij Phocas geholpen toen er problemen waren met de omzetsbelasting. Dit leidde ook tot de naam voor de twee. Zij werd Boot Te Water gedoopt. Nadat de boot gedoopt was, werd deze voorgeroeid door Eline Veldhuis en Sandra Jenniskens. De twee was voor de dames geen onbekend terrein. In 2015 en 2016 kwamen zij als middengroepers uit voor de N.S.R.V. in o.a. de 2x en 2-. Zij behaalden hiermee ook verschillende blikken, zoals op de Damen, Westelijke en ARB in 2015 en Hollandia en ZRB 2016.

De tweede boot die gedoopt werd was een zware skiff van de werf Wintech. De doper was dit maal Willem Aarts, Willem was penningmeester in het 57e bestuur. Zat daar na nog jaren in de kascontrolecommissie en zit sinds 2013 in het bestuur van de N.S.R.S. Phocas. Willem vertelde dat Phocas hem veel gebracht heeft niet alleen zijn vriendin, maar ook waardevolle vriendschappen en herinneringen. Voor de keuze van de naam van de boot ging Willem terug naar 2002. Toen zijn eerstejaarsploeg een naam moest kiezen, was die niet zo snel gekozen als de ploeg geformeerd. Uiteindelijk was daar de Scandinavische gebruik bij het proosten, dit werd de naam voor zijn roeiploeg. “Je hebt maar een kans om de naam van je ploeg te vereeuwigen”, aldus Willem en hij doopte de skiff Skål skål. Het voorroeien werd gedaan door Els Pelgrim. Els heeft van 2006 tot 2009 gewedstrijdroeid. In 2007 vestigde zij het eerstejaars dames ergometerrecord, een record dat tot op de dag van vandaag nog staat. Ook Els heeft meerdere blikken gehaald in haar roeicarrière, ze blikte als eerstejaars in het DB 4+ veld op de NSRF. In de skiff was zij ook succesvol met blikken op ZRB, Martini en winterwedstrijden. Na de doop kon iedereen bijkletsen onder het genot van vlaai en worstenbroodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *