Nieuwe opzet Phocas Ergometer Kampioenschappen succesvol! 

Op 18 januari vonden de jaarlijkse Phocas Ergometer Kampioenschappen – onder de leden beter bekend als de PEK – plaats. Waar dit vroeger nog op het Bovenhuysch gebeurde, is vorig jaar een omslag gemaakt naar een meer professionele setting. Zo wordt er nu gestart in een sporthal op het Radboud Sportcentrum en hebben de eerstejaars wedstrijdroeiers ook een veld.

Om 13:00 uur klonk de zoemer voor de eerste heat voor de competitieroeiers, die met 4 deelnemers per ploegje over 1000 meter streden voor een taart en belangrijke punten voor de interne competitie. Bij de dames bleek Phaniek de snelste met een gemiddelde tijd van 3:44,4, bij de heren was dit Blyatmobile met een tijd van 3:12,7. Na lovende woorden van competitiecommissaris Lars Leijten namen zij hun welverdiende taart in ontvangst.

Tussen de heats met competitieroeiers in kregen ook de clubroeiers en eerstejaars wedstrijdroeiers de kans hun spierballen te laten zien over 2000 meter. Onderling bepaalden zij zo wie de snelste roeiers van elke ploeg was. Bij de clubheren was dit Rob (6:48,1), bij de clubdames was dit Cecile (07:52,5). De hoofdnummers van de dag waren echter de wedstrijdploegen, waar Sten bij de eerstejaars heren liet zien dat hij de sterkste eerstejaars wedstrijdroeier van Phocas is. Hij had een tijd van 06:24,9. Bij de eerstejaars dames was dit Merijn met een tijd van 07:28,9, terwijl de lichte dames slechts met twee roeiers konden starten wegens blessures. De snelste van hen was Elke met een tijd van 08:04,4.

Al met al zijn er mooie resultaten behaald door zowel de competitie- als wedstrijdroeiers en kan de focus nu weer naar de boot, want de eerste wedstrijden van de verschillende bokalen komen er alweer snel aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *