De relatie tussen de Varsity en VIC

 

 

In april speelt normaal gesproken de Varsity een hoofdrol. Maar het zijn vreemde tijden, zelfs de Varsity is door de Corona crisis geschrapt. Een mooi onderwerp voor onze throwback thursday!

In het kader van het maken van fotoboeken voor de jaren ’90 reünie van Phocas op 18 april, die ook niet doorgaat door Corona, ben ik op zoek gegaan naar mooie verhalen en foto’s uit die jaren.

In 1993 werd voor het eerst het Varsity-diner georganiseerd door VIC, het oudste dispuut van Phocas. Officieel werd VIC overigens op 15 januari 1994 opgericht. Alle leden-stichters van VIC zaten in de roemruchte lichte acht (of waren hun coaches of stuurman) die in 1993 de Varsity won. Met op slag Ben Renkema, 7 Mark Verwijs, 6 Willem Brunia, 5 Daan Langendam, 4 Cantor Barten, 3 Ashwin Bloemendal 2 Quinten Ruhé en op boeg Arthur van den Aarssen, stuurman Durk Terpstra en coaches Paul Span en Wim ter Beek. Deze overwinning was één van de mooie overwinningen die Phocas in de succesvolle jaren ’90 behaalde. Het was een succesvolle periode van Phocas met soms jaren waar wel iedere wedstrijdploeg minimaal één blik haalde, veel internationaal succesvolle roeiers en het is mooi om hier een fotoboek over te mogen maken! Hopelijk kunnen we dit fotoboek tijdens een jaren ’90 reünie nog eens laten zien aan de reünisten uit die tijd.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *