De activiteiten van Phocas in tijden van corona

Door Arend Jan Ooms

Beste lezer,

Voordat ik begon aan mijn bestuursfunctie als Penningmeester Sociëteit werd ik enthousiast gemaakt met verhalen over wilde verenigingsavonden die tot diep in de nacht doorgingen, grote open feesten en gezellige dinsdagborrels. Ik had deze toch een klein beetje anders voorgesteld dan de manier waarop ik nu soms mijn eigen feestje aan het houden ben. Ach, zelfs een wereldwijde pandemie zoals deze slaat onze vereniging niet uit het veld! Daarom vertel ik u graag meer over twee fantastische activiteiten die Phocas in deze corona tijden organiseert. Samen met mijn bestuur en sociëteit commissie hebben we nagedacht over alternatieve manieren om onze leden te bereiken in tijden van sociale isolatie. Allereerst houden we nu elke dinsdag een online dinsdagborrel waar leden van alle jaarlagen bijeen komen om elkaar toch te kunnen spreken. We kiezen elke week een biertje die we dan beoordelen op smaak en textuur. De opkomst bij deze borrels stijgt exponentieel en we zien elke week weer nieuwe gezichten.

Naast dat er op de dinsdag virtueel geborreld wordt ben ik samen met mijn bestuursgenoot Lars Leijten een podcast begonnen; de Phodcast! Elke zaterdag plaatsen we weer een nieuwe editie. Tijdens de Phodcast behandelen we vragen van de leden, bellen we met twee personen uit de vereniging en bespreken we onderwerpen en actualiteiten van de week. Het is erg leuk om samen 30 minuten lang te kletsen en op die manier de week door te nemen, we voelen ons soms net een talkshow host. Onze eerste editie heeft maar liefst 340 kijkers getrokken, een getal dat we niet hadden durven dromen. Doordat de leden van onze prachtige vereniging zo betrokken blijven, krijgen wij extra energie om de evenementen zo goed mogelijk neer te zetten.

In deze moeilijke tijden moet je extra waarde hechten aan de positieve en leuke momenten die je mag meemaken. Daarom ben ik erg blij met het enthousiasme van de leden! Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Blijf thuis,

Arend Jan Ooms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *