VIC pubquiz

Door Jason Peters 

De Varsity is al jaren voor heel roeiend Nederland dé belangrijkste wedstrijd op de kalender. Hedendaags wordt door de bond het WK op de eerste plek gezet, maar veel roeiers denken daar toch anders over. Zo zei de schaduwslag van onze Koen Metsemakers, Tone Wieten: ’’Ik heb in de acht ook twee wereldbekerwedstrijden gewonnen, maar die zou ik zo inruilen voor de Varsity. Dat is zoveel groter.’’

De oprichtingsacht van ons dispuut heeft, zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen, deze wedstrijd ooit gewonnen. De Varsity heeft dus een bijzonder plekje in ons hart en om deze wedstrijd te vieren, het begin van het wedstrijdseizoen te vieren en de roeiers goed gevoed aan de start te krijgen, organiseren we elke vrijdag voorafgaand aan deze wedstrijd het welbekende ‘’Varsitydiner’’ voor de gehele wedstrijdsectie van onze N.S.R.V.

Dit jaar ging de Varsity niet door en dat deed heel roeiend Nederland pijn. Om deze pijn te vergeten en te verzachten, besloten we op diezelfde avond een pubquiz te houden. Met gebruik van alle nodige communicatiemiddelen streden de ploegen tegen elkaar voor de wel begeerde prijs: eer en glorie. Vragen als ‘’Hoe heet de kantinejuffrouw uit ‘’crediteuren en debiteuren?’’ werden makkelijk beantwoord, maar op ieders beeldscherm kwamen al snel tientallen benauwde gezichten en een paar grinnikende lachjes voorbij toen de vraag ‘’In 1960 werd de winst van de Varsity gedeeld over twee verenigingen. Welke waren dit?’’ voorbij kwam.

Uiteindelijk werd de winst behaald door de EJD (dit met ongenoegen bij de EJH omdat de dames met een in eerste instantie verkeerde puntentelling eigenlijk net verloren hadden) en was het een geslaagde manier om deze bijzondere avond toch nog memorabel te maken.

Victoria incorporata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *