Wissel ALV bij Phocas; een beetje doodgaan?

Vandaag de 73ste  Wissel ALV bij Phocas, hoe ging dat vroeger?

Door Lily de Kleijn namens de Historicie

Vanavond 26 augustus 2020 vindt alweer de 73ste  wissel ALV van Phocas plaats.

In mijn eigen Phocastijd eind jaren ’70 en begin jaren ’80 stelde dat niet heel veel voor maar bij het maken van de fotoboeken van de jaren ’90 viel me op dat er sinds die tijd ieder jaar een commissie van in- en uitgeleide aangesteld wordt die de overgang van het ene bestuur naar het andere een ludiek karakter geeft.

Zo ook op deze foto’s in het jaar 1993 bij de installatie van het nieuwe 47ste bestuur Elmans. Toni Versluijs trad op als Charon en Wim ter Beek en Arthur van Aarssen waren zijn Charonauten. Wat er precies werd verteld door hen is niet in het archief terug te vinden maar het levert in ieder geval heel leuke plaatjes op.

De vergelijking van het stoppen met besturen met overlijden gaat wel heel ver, Charon was tenslotte de veerman die de doden vervoerde over de Styx naar het dodenrijk. Voor het zittend bestuur én voor het komend bestuur zal er na de installatie van het 74ste wel veel veranderen, een wereld van verschil, dus het komt wel in de buurt..

Wat zal de commissie van in- en uitgeleide dit jaar verzinnen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *