Asopos najaarswedstrijden in de goede oude tijd vóór Corona

2010: Het 64e bestuur feliciteert met de andere Phocanen de winnaars van het B8+ veld met een tijd van 4:49.24 op 1500 meter. In de Cato zitten: 1. Rory Paz Soldan, 2. Sander Vissenberg, 3. Tom Faber, 4. Kasper Faber, 5. Jelko Dijkman, 6. Mylcher Majdandzic, 7. Bjorn Rijpert, slag Erik Dekker en met stuur Cederique Ortmans.

Door Madelon Snijders namens de Historicie.

Over 2 weken, op zaterdag 25 en zondag 26 augustus zou het weer tijd zijn voor de 1e wedstrijd van het seizoen, de Asopos Najaars. Het doet dan ook lichtelijk pijn om deze throwback te schrijven, wetende dat de 50e editie van dit mooie evenement dit jaar niet plaats zal vinden.

Sinds 1971, nog voordat Asopos en de Vliet samen gingen, organiseren zij samen de Asopos Najaarswedstrijden. Voor eerstejaars roeiers door heel Nederland is dit de eerste wedstrijd die zij starten. Een spannend gebeuren, voor het eerst kunnen zij hun eigen roeikwaliteiten te meten aan de rest van roeiend studenten Nederland!

De Najaarswedstrijden worden georganiseerd op de Bosbaan te Amstelveen. De Asopos najaars staat bekend als een gezellige wedstrijd, waar sprake is van een gezellige chaos aan o.a. C4en. Het is de plek waar er een wereld voor je opengaat wanneer je ziet dat een C4 ook getild kan worden met 8 i.p.v. 4 roeiers.. Naast aanmoedigen vanaf de kant wordt er altijd enthousiast meegefietst langs het water, zo krijgen ook de bestuursleden de nodige beweging op de wedstrijddagen.

Gelukkig hebben we als (oud) Phocaan zijnde alle recht om met nostalgie en trots terug te kijken op de tijden waarin we de Asopos wél gestart hebben. Dit heeft de vereniging namelijk al meerdere taarten opgeleverd. Een kleine greep uit het taartassortiment:

2018: Heren gevorderde 4- . Dit was het laatste jaar dat er klasserend veld was bij de Asopos, wat maakt dat zij geblikt i.p.v. getaart hebben.

2017: Dames ervaren 4*

De laatste keer dat er getaart werd in het onervaren C4+ veld, was in 2016 bij de heren. Leuk pheitje is dat de boegpositie in deze race vervuld werd door onze huidige wedstrijdcommissaris.

Maar ook door de dames is er in het onervaren C4+ veld getaart, dit gebeurde in 2015.

Naast deze overwinningen op de A-finales heeft Phocas het meerdere jaren ver geschopt in de voorrondes. Zo zijn er veel kwartfinales, B finales en A finales gevaren. Op deze A-finales zijn we vaak geëindigd op een 2e plek. Hopelijk krijgen we volgend jaar de kans om hier een 1e plek van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *