Bokbierbokaal & Benoeming Lid van Verdienste

Door Hedwig van Basten Batenburg

Op een zonnige zondag in september vond alweer de derde editie van de Bourgondische Bokbierbokaal plaats. Aan het vertrouwde Maas-Waalkanaal werden al vroeg de voorbereidingen getroffen om iedereen corona-proof te ontvangen. Op het grasveld naast ons botenhuis was gelukkig genoeg ruimte voor alle aanwezigen.

Nadat iedereen was voorzien van een sticker kon de Bokbierbokaal verroeid worden. Maar liefst zes ploegen stapte de C4+ in voor een race over 500 meter. Bij de meeste deelnemers voelde de boot meteen weer vertrouwd. De halen waren soepeler dan gedacht en commando’s van de stuurtjes klonken nog hetzelfde als vroeger. Zegevier en Bootje Gezond mochten het spits afbijten. De finish lag verder weg dan Zegevier gedacht had, maar ze trokken toch nog net aan het langste eind. Daarna was de beurt aan Losgeslagen en Ja! Adelyna. Een spannende strijd tussen twee relatief jonge ploegen. Losgeslagen was uiteindelijk nipt sneller. De spannendste race was echter tussen de Adlethen en Licht 1971. Deze sterke mannenploegen hebben ons laten zien wat roeien is! Beide versloegen ze alle voorgaande ploegen. De winst ging op het water naar de Adlethen, maar na een jury overleg kwamen de heren van Licht 1971 als winnaars uit de bus!

Voor de lichte heren was roeien in een C4+ nog niet voldoende. Onder leiding van stuurvrouw Inge, gingen de mannen ook voor een rondje in de 8+. Op de kant werd er vol ongeloof gekeken naar de watervrije halen. Het was geweldig om te zien hoe mooi deze heren roeide.

Eenmaal weer allemaal op de kant werd de Bokbierbokaal uitgereikt aan Licht 1971. Vol trots werd deze prijs in ontvangst genomen en werd er gelijk een bekerwisselschema opgesteld door winnaars.

Na het feestvieren was het tijd voor een verrassing. Onze Lily de Kleijn werd namelijk benoemd als Lid van Verdienste van N.S.R.V. Phocas. We hebben deze benoeming een tijd geheim kunnen houden. Extra knap, want wie Lily kent, weet dat ze van alles omtrent Phocas op de hoogte is. Nogmaals gefeliciteerd Lily!

Namens de organisatie bedankt voor de mooie dag en tot de volgende editie!

De oude lichte 8, winnaars van de Head in 1971 mochten laten zien dat ze het nog steeds konden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *