Phocas roeit!

Door Madelon Snijders namens de Historicie

1963 eerste internationale overwinning van Phocas door Leo van Knippenberg en Henk Koekenbier
1995 Annemarie Goede op de ONEK

We zijn inmiddels weer beland in de tijd van de voortraining. Er wordt as we speak door een groot deel van de nieuwe lichting + ouderejaars hard getraind op de ergometer. Deze voortraining ziet er iets anders uit dan de jaren hiervoor, er zijn dingen aan het veranderen!

 

Veranderingen vonden ook plaats in de periode van 1957-1962. Er werd in deze periode namelijk hard gewerkt aan het coachniveau binnen Phocas. Daarnaast werden ook de boten steeds beter. Dit samen bleek een gunstig effect te hebben op de resultaten van de wedstrijdploegen in het jaar 1962. In dit jaar waren er een jonge achten een ouderejaars acht in training. Daarnaast waren er ook 3 vieren actief.

 

In andere woorden: er werd fanatiek geroeid!

Uitblinkers waren het iconische duo Leo van Knippenberg en Henk Koekenbier. Zij bemachtigden o.a. een overwinning op de Duitse Ruder Regatta. Dit was het eerste internationale blik voor Phocas!

 

Ook dit jaar wordt er hard gewerkt aan het coachniveau binnen de vereniging, met als frisse wind een nieuwe profcoach, Casper Janse. Samen met een enthousiaste groep coaches wordt er gewerkt aan het coachen en begeleiden van de roeiers in de voortraining. Momenteel helaas voornamelijk op de ergometer en aanzienlijk minder op het water. Wat misschien maar goed is, de apotheose van de voortraining zal dit jaar namelijk de NKIR zijn en niet een najaarswedstrijd als bijvoorbeeld de Asopos.

 

En, niet geheel onbelangrijk, er wordt dit jaar dus ook weer fanatiek geroeid! Dit gebeurt met het volste enthousiasme van de roeiers én coaches. Welke mooie wedstrijdploegen hieruit zullen ontstaan is voor alsnog de grote vraag. Gelukkig is één ding zeker,

Phocas wint de Varsity!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *