Commissaris Wedstrijdroeien vertelt over de intraining

Waarde Oud-Phocanen,

Velen van ons kunnen zich het nog goed herinneren, anderen misschien iets minder helder: de Intraining. Een legendarische avond met een gezellig diner bij kaarslicht en met veel rode wijn, waarbij de Commissaris Wedstrijdroeien alle wedstrijdroeiers met het Phocaszwaard tot wedstrijdroeier slaat en waarbij het been van de voorzitter wordt volgekalkt met de namen van de roeiers en andere leuzen.

Toch moesten wij met een bezwaard hart constateren dat deze traditie, hoe kostbaar ook, dit jaar geen doorgang zou kunnen vinden. Ik moet u bekennen, dat was wel even slikken. Iedereen, zeker ikzelf, had zich dat toch anders voorgesteld. Niettemin hebben wij, samen met de werkgroep Intraining, onze schouders eronder gezet om er wat moois van te maken.

En wat moois was het zeker! Volledig coronaproof moesten de nieuwe eerstejaars wedstrijdroeiers een aantal beproevingen doorstaan om te bewijzen hoe wedstrijdwaardig zij waren. Deze proeven werden met een flinke portie fanatisme aangegrepen. Zo werd er naar blikken gevist in de Spiegelwaal, werden boodschappen door samenwerken doorgeseind en werd er nogmaals bewezen dat ergometers niet drijven.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke online bijeenkomst waarbij menig inspirerend speech de revue passeerde. Ook werd een traditie ge(her)introduceerd: de nieuwe profcoach van de eerstejaars wedstrijdroeiers, Casper Janse, begon roeiers ertoe aan te zetten weddenschappen af te leggen waarna er meerdere volgden en er nu zo’n tien fusten op het spel staan. Dat belooft een “gezellige” uittraining eind dit jaar!

Hoewel er nog veel onduidelijk is over het aankomende seizoen, één ding kan ik u wel met zekerheid zeggen: Phocas heeft dit jaar wederom een ontzettend fanatieke groep nieuwe wedstrijdroeiers die zich volledig zullen inzetten om te strijden voor de eer en glorie van de N.S.R.V.!

Was getekend,

Met blauw-gele groet,

 

Mark Eggink

Commissaris Wedstrijdroeien h.t. der N.S.R.V. Phocas

74e Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *