In Memoriam Hylke Tromp oud voorzitter 9de bestuur Phocas

In Memoriam Hylke Tromp       27 juli 1935 – 14 februari 2021

Op 15 februari bereikte ons het droevige bericht dat Hylke Tromp, een zeer gewaardeerd oud-lid van Phocas, op 14 februari is overleden. Het ging al langer niet goed met Hylke waardoor we niet in staat waren een interview te houden met hem in het kader van ons Phocas geschiedenis project. Door gesprekken met tijdgenoten en het archief van Phocas is het gelukkig duidelijk geworden hoe belangrijk Hylke voor Phocas is geweest.

Hylke is bij Phocas gaan wedstrijdroeien in 1954 en werd meteen het jaar daarop al voorzitter van het negende bestuur van Phocas. De wedstrijdresultaten van Phocas waren in die jaren matig. In zijn jaarverslag gaf hij als een van de oorzaken het gebrek aan goede coaches.

In de jaren na zijn voorzitterschap heeft Hylke samen met o.a. Joop Hettema, Ruud de Vries en Roel van Lonckhuyzen jarenlang enorm veel energie gestopt in het verbeteren van dit coachkader. Op het fundament wat door hen werd gelegd, kon Phocas eind jaren ’50 en begin jaren ’60 verder bouwen en de eerste nationale en internationale successen binnenhalen.

Phocas heeft veel aan Hylke te danken.

Wij wensen zijn familie veel sterkte de komende tijd bij het verwerken van dit verlies.

                                              

  2 reacties op “In Memoriam Hylke Tromp oud voorzitter 9de bestuur Phocas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *