Meerpersoonsboten!

Door Imme Bergman namens de Historicie

maart 1996; D8+ van Phocas wint in overgangsveld de H4K slag Leoni Janssen

23 februari was het verlossende woord eruit, we mogen weer! Op 3 maart is het stof van de C4, 4+, 4* en 8+’en geveegd en genieten Phocanen weer van opzetjes, sterke halen en snoekjes. En wat is het genieten, wat roeien is het leukst als je het samen doet.

Nu er weer kan worden genoten van samen roeien, dromen we verder. In maart is normaliter de tijd voor de Heineken Roei-vierkamp. Deze race werd voor het eerst gehouden in 1973. aankondiging eerste Heineken roeivierkamp 1973 klein

Al in het tweede jaar deed Phocas op 23-24 maart 1974 voor het eerst mee aan de H4K, in een combinatie-acht met Argo en Dudok van Heel. Deze combinatie wist zelfs te winnen op 2500 meter, echter lieten ze te veel vallen op de andere afstanden en eindigde zo uiteindelijk op de vierde plek. Phocas kent nog meer successen op de H4K. Zo won Phocas in 1996 op het DOv8+ veld, met de roeiers (van boeg naar slag): Jette Eshuis, Diane Kuiper, Bernadet Westrek, Anke Hendriksen, Anouk Kamstra, Elsbeth Nauta, Anneloes ter Beek en Leoni Janssen en hun stuurvrouw Jeanine Heeren. 1996 was een erg vruchtvol jaar, want zo wisten ook Nelleke Penninx in een Nereus combi en de lichte herenacht een blik te overwinnen in deze editie van de H4K.

De trotse winnaars van de H4K van 1996

Mogen we snel weer genieten van mooie overwinningen, maar nu vooral nog even van het samen roeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *