Hollandia roeiwedstrijden/NK klein

Door Madelon Schnijders namens de HistoriCie:

Afgelopen weekend vonden op de WAB in Rotterdam de Hollandia roeiwedstrijden/NK klein plaats.

Hier hebben Gijs Tolmeijer en Hessel van Vilsteren hun roeikunsten mogen vertonen in de 2-. De laatste keer dat Phocas met dit nummer op de Hollandia verscheen, was in 2015. Het waren toen Gideon Knab en Arno te Brake die een 3e plaats in de A- finale binnensleepte.

Nu, 6 jaar later was het dus tijd voor een  nieuw 2- duo op deze mooie wedstrijd. Hoe zij dat zelf ervaren hebben, lees je hier:

In de coronatijden een echte wedstrijd mogen starten is iets waar menig wedstrijdroeier alleen maar van kon dromen. Toch was het wat Hessel en ik afgelopen weekend gedaan hebben. We mochten deelnemen aan NK Klein op de Willem-Alexander baan in Rotterdam. Na de negatieve tests bij de ingang sleutelden we vol spanning onze 2- in elkaar. Het was ruim anderhalf jaar geleden dat we hier voor het laatst stonden bij de toen laatste wedstrijd van het roeiseizoen. Al die tijd hebben we stevig doorgetraind, dus we stonden te popelen te laten zien wat we in ons hadden. Na een eerste time-trial op de zaterdagochtend waren we  blij met de 3e plek onder de u23 boten. Ondanks de minder succesvolle kwartfinale hebben we op de zondagochtend het weekend afgesloten met een spannende D-finale. Hier lagen we lange tijd met veel ploegen naast elkaar, wat een heerlijk racegevoel gaf. Kortom, het was geweldig weer echt te mogen racen en trots het geel-blauw te mogen vertegenwoordigen op nationaal niveau. Nu nog hopen dat we deze zomer twee roeiseizoenen mogen inhalen en het Haemellied over de baan zal galmen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *