IM George van Beurden, oud-voorzitter Phocas 1958-1960

Op 28 maart 2021 is na een lang ziekbed oud-voorzitter George van Beurden overleden. George roeide in het studiejaar 1957-1958 in de eerstejaars acht o.a. de Head, waar Phocas pas sinds 1954 meedeed. In zijn acht (er deden dat jaar 4 achten van Phocas mees) zaten Henk Schram, Peter Craghs, Hans Terlingen, Cees Laan, Jan Ploegmakers, H. Verdeyen, George van Beurden en H. Harding met stuurman Vic Verstappen.  Het jaar erop, in het studiejaar 1958-1959 werd George al meteen voorzitter van het bestuur met daarin Ed Welsing, Cees Laan, Mariette van Moorsel, Hans Terlingen en Henny Noyen. Ondanks zijn bestuurswerk lukte het George ook nog in de tweedejaars acht te roeien en in zijn bestuursjaar kwam een echt Phocashuis tot stand aan de Hendrik Hoogersstraat 4, volgens zijn eigen jaarverslag met Jan Ploegmakers als animator en organisator. Dankzij dit clubhuis kon Phocas zich nog meer als zelfstandige vereniging ontwikkelen. In het tweede bestuursjaar van George werd er afscheid genomen van de Pere, een belangrijke gebeurtenis met veel impact op de vereniging. Door het verdwijnen van de Pere, die voor de continuïteit van de vereniging en het coachen zorgde, kwam Phocas voor de grote uitdaging te staan om hier voortaan zelf voor te zorgen. Het waren dus nogal turbulente jaren waarin George als voorzitter een weg moest zien te vinden. Phocas is hem hiervoor veel dank verschuldigd. Wij wensen familie en naasten veel sterkte met dit verlies.

 

George van Beurden met de voorzittershamer 1959
Eerstejaars Head Acht met George van Beurden achter de slag op 7 in training op het Maas Waalkanaal
Afscheid van de Pere, George van Beurden uiterst rechts

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *