De Traianus Regatta op het Maas-Waalkanaal

Door HocusPhocus, competitieploeg

Na maandenlang trainen zonder perspectief op wedstrijden was het dan eindelijk zover: er werd een bumping georganiseerd. Helaas geen Traianus Regatta op de Spiegelwaal met andere verenigingen en een feest, maar wel een heus evenement. Deze kans konden we niet aan ons voorbij laten gaan, dus enthousiast schreven we ons in het dubbelvierveld in om die 2K te gaan varen! 17 april kwam opeens wel snel dichterbij en echt voorbereid waren we nog niet. Nog even een training van tevoren drie keer 1K oefenen en toen vonden we dat we wel klaar waren voor de ‘wedstrijd’.

Die zaterdag begon onze dag ‘s ochtends met het aanmoedigen van onze coachkinderen die met twee boten de 1K aflegden. Daarna waren wij aan de beurt. Handen ontsmetten, spullen wegleggen, boot inleggen… de spanning liep op. Tijdens het oproeien oefenden we nog wat startjes, daarna rondmaken en toen lagen we klaar voor de start. Phocas, opgelet, go! Twee kilometer alles geven, denken dat je niet meer kan en toch doorzetten. Gesloopt, nat door de backsplash, met handen vol bloed en blaren, maar zeer tevreden konden we weer aanleggen. Het was geweldig om weer een soort wedstrijd te kunnen starten en we hebben er optimaal van genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *