Dies viering Phocas

door Siemen Lageschaar namens de HistoriCie

Het bestuur 2010-2011 vlak na de de doop van de MEASTRO (Vlnr, Judith te Boome, Elena Butalid, Juul Verberne, Marle Vissenberg, Ageeth Kuiken, Laura Jansen, Jeroen Schellens)

Het is mei en op de eerste dag van deze maand werd de Dies receptie gehouden op het Phocas terras onder het genot van een drankje. Alhoewel dit een verbetering is vergeleken met de dies van vorig jaar (of beter gezegd de absentie daarvan), voldoet deze viering helaas nog niet aan wat wij Phocanen gewend zijn van een gebruikelijke Dies week. Gelukkig lijkt 2022 het jaar te gaan worden waar een normale Dies week gevierd kan worden en ook nog eens in combinatie met een Lustrum jaar om het extra in te halen.

Laten we eens terugblikken naar 2010 – 2011 waar eveneens een Dies week werd gevierd een jaar verwijderd van een Lustrum jaar.
In dit jaar werd de DiesCie in februari gevormd, onder het motto ‘Check-it-out!’. De week ging goed van start op 1 mei met de botendoop van de ‘MEASTRO’ onze acht in de vloot, door de secretaris van de koninklijke Nederlandse roeibond Rianne Meester-Broertjes. De gebruikelijke cantus vond plaats op 2 mei met hiervoor een aansluitende Hap&Tap, om te voorkomen dat er op een lege maag werd gedronken. 3 mei stond in het teken van de clubkampioenschappen, wederom vond hierbij een aansluitende maaltijd plaats in de vorm van een BBQ georganiseerd door DiesCie om hongerige roeiers te souperen op het botenhuis. ’s Avonds vond het Over-the-Top-feest plaats op de villa waar de Dies met Phocanen en niet-Phocanen tot laat in de nacht werd gevierd. 4 mei diende als rust dag om bij te komen van de 3 dagen vol met evenementen die zich hiervoor hadden afgespeeld. De conclusie van de diesweek vond plaats op 5 mei waarbij een grote groep Phocanen het 64-jarig bestaan van Phocas op het bevrijdingsfestival in Zwolle ging vieren. Het festival in Zwolle was gekozen vanwege de goede line-up en goede bereikbaarheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *