De Nijmeegse Paul Veenemans Prijs

Door Paul Dekkers namens de HistoriCie

Het XVe lustrumkoepel is samen met de commissie druk bezig om Phocas komend jaar een onvergetelijk lustrum te bezorgen. Bij het XIIe lustrum was het uiteraard niet anders. Het lustrumjaar werd geopend op 27 september 2006 met het Lustrum Openingsfeest. Het thema, ‘Diamonds are Forever’, verwees naar het 60-jarig bestaan. Samen met de limoengroen en donkerblauw gekleurde bladen was Phocas een opvallende verschijning bij wedstrijden. Daarnaast had Phocas de ZRB-wedstrijden in mei 2007 toegewezen gekregen.

Toch hoefde Phocas niet te wachten op de ZRB, want al een maand later kon zij zich met de Paul Veenemans Prijs (PVP) nationaal op de kaart zetten. De PVP-commissie met hoofd Margreet Ruijter kregen de eer deze wedstrijd op 28 en 29 oktober 2006 in Nijmegen te organiseren. De PVP, vernoemd naar een verongelukte olympiër van Nereus, bestaat uit een roei-, loop-, fiets-, en schaatsonderdeel. Na het fiets- en looponderdeel op zaterdag werd op zondag geroeid op het Maas-Waalkanaal. Doordat het lang onduidelijk was of een scheepsvaartpauze op het kanaal mogelijk was, was het allerminst zeker of het door kon gaan. Gelukkig kreeg Phocas uiteindelijk toestemming. Hierdoor konden ruim zestig skiffs en twee-zonders uit heel Nederland strijden langs De Haemel. Helaas kon door een felle brand enkele maanden eerder in ijsbaan Triavium in Dukenburg het schaatsonderdeel niet georganiseerd worden.

Bij de PVP was er ook succes voor Phocas, want Annemarieke van Rumpt pakte de winst bij de dames. Bij het roeionderdeel deelde zij de twee-zonder met haar ploeggenoot uit de nationale damesacht Annemiek de Haan (Skøll).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *