Lustrum 2012

Door Amanda Winnemuller namens de HistoriCie

Na een spetterende bekendmaking van het lustrumthema voor het aankomende jaar, blikken we bij de Historicie terug en vooruit naar wat zo’n lustrum jaar allemaal brengt. Zo zien we deze foto van Nick van Dijk met een boot vol blije dames. Zij zijn niet zomaar blij. Nee, zij zijn extra blij, want zij hebben zojuist geblikt in het DB8+ veld van de Phocas-ZRB Lustrumwedstrijden 2012.

 

Het 65e bestuur onder leiding van Vicky Louwen ging in 2011 een bewogen lustrumjaar in. Het thema? ‘Phocas in Extremis: Better, Faster, Stronger’. Op roeigebied viel er veel te vieren voor zowel de wedstrijd- als competitieroeiers. Zo pakte onder andere Emergenza de NOOC-Bokaal en werd de acht van EJZ (met Koen Metsemakers) beginneling-af bij de ARB.

De Lustrumcommissie, bestaande uit Vera Linssen (voorzitter), Lisa de Visser (secretaris) en Nina Cox (penningmeester) organiseerde een groot openingsfeest in Doornroosje. Dit feest bracht met 500 kaarten de Phocanen aan het dansen. Daarnaast werd er een lustrumreis georganiseerd. Phocas reisde af naar The Boat Race in Londen. De Dies week eindigde letterlijk in het water met een poolparty in het Sportfondsenbad-oost. Zo kon er in april toch al in warm water gezwommen worden. Het gala was uiteraard ook groots aangepakt.

 

Maar zoals we op de foto kunnen zien is en blijft Phocas een roeivereniging, dus werd er in het kader van het lustrum de ZRB-Phocas Lustrumwedstrijden georganiseerd.

Phocanen genieten altijd met volle teugen van onze eigen wedstrijden en activiteiten. Het kan niet anders dan dat ook het aankomende lustrumjaar er een wordt voor in de boeken.

 

Opstelling EJD8+: Boeg: Rianne Groeneveld, 2: Merel Wielink, 3: Jill Meijs, 4: Femke Claassen, 5: Fleur Kuhlemeier (invaller van Gyas) 6: Anne-Lieke Wieringa, (invaller van Gyas) 7: Lieke Olijslagers, Slag: Lisanne van Alphen, Stuur: Anouk Teunisse. Foto door Nick van Dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *