Oud Phocas On Topic met Hans van Eenennaam

Door Lotte Heijmer en Sterre Vandebriel 

10 juni 2021 was het dan zover, Oud Phocas On Topic met niemand minder dan Hans van Eenennaam. Hans was van 1993 tot 2000 lid bij onze mooie roeivereniging en heeft in die tijd veel betekend voor Phocas. Zo heeft hij zich ingezet voor het regioroeien, was hij politiek commissaris bij BOS en lid van de AC. Na zijn carrière bij Phocas is Hans nog jaren actief geweest bij de NSRS. Ook in zijn privéleven heeft hij niet stilgezeten, na zijn studie chemie is hij een van de pioniers geweest bij de ontwikkeling van immuuntherapie tegen kanker. Een veelbelovende behandeling, die het natuurlijke afweersysteem helpt om kankercellen te herkennen en te vernietigen.

Malou Ensink heeft Hans anderhalf uur lang de hemd van het lijf gevraagd in de grote zaal van de villa, waar door de versoepelde coronamaatregelen ook nog eens publiek bij mocht zijn. Zowel Oud Phocanen als Phocanen kwamen bijeen om naar het verhaal van Hans te luisteren. Voor de mensen thuis was er een livestream waarop ze het interview konden volgen. Een mooie metafoor die Hans aanhaalde is die van de trein. Mooie kansen zijn als een trein die maar één keer door jouw stationnetje komen. Ze rijden geen rondjes en komen niet terug. Stap je op, of laat je deze trein gaan? Niet alle kansen kunnen gegrepen worden, dus denk goed na welke trein je pakt. En niet te lang, voor je het weet is ‘ie weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *