Terugblik op de lustrum-reünie

Terugblik op de lustrum-reünie 

Door Sterre Vandebriel 

Op 30 april was het zover: de lustrum-reünie! Ruim 200 Oud Phocanen verzamelden zich op de Haemel voor een dag vol roeien, borrelen en bijpraten met oud bekenden. Voorzitter Jordy Rovers opende de dag en kondigde samen met zijn bestuur het lustrumcadeau aan: een gloednieuwe Empacher 8+ van maar liefst €42.500. Dit is mogelijk gemaakt door jullie bijdrage aan Oud Phocas, waarvoor dank!

De buikjes werd goed gevuld door crêpes uit de foodtruck, om vervolgens vol energie de boot in te kunnen stappen. Op het vasteland vermaakten iedereen zich met rokjesvoetbal, daagden men ploeggenoten uit voor een ergometerwedstrijd en werden besturen, ploegen en families vastgelegd in karikatuur.

Richting het eind van de middag was het tijd voor het ceremoniële gedeelte. Er werden maar liefst twee boten gedoopt: de Koen Metsemakers (4-) en Suskewiet (4*), gedoopt door Oud Phocanen Roel van der Sanden en Wiet Holla. Daarnaast werd Gerard Kusters feestelijk gehuldigd om zijn benoeming tot Lid van Verdienste! Tijdens de veiling wisten veilingmeesters Arend-Jan en Emiel het publiek op te jutten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het nieuwe botenhuis. Alle oud-bestuursjassen hebben een plekje weten te vinden bij een van hun voormalige eigenaren en ploegnamen zullen worden vereeuwigd met een gravering in het Bastion.

Ten slotte werd het Beste Idee van Phocas uitgereikt.

Anders dan voorgaande jaren konden oud-deelnemers die niet eerder hadden gewonnen hun idee opnieuw indienen, waarna Phocanen konden stemmen op het idee dat volgens hen het beste was. Oud Phocaan Peter Hans van Eeden ontving de meeste stemmen en zal hierdoor een stuk van het Oostkanaaldijk omdopen tot Haemelsteeg!

Na een driegangendiner in de Waagh was het tijd voor het lustrumfeest met niemand minder dan de B.A.B.!  Een nieuwe garde Oud Phocanen meldden zich bij de Villa, geheel gekleed in lustrumkledij uit hun eigen jaar. Dit was tevens het moment voor de Oud Phocas Commissie om hun verplichtingen van de dag los te laten en het lustrum samen met alle Oud Phocanen en het bestuur te vieren. Wij blikken met trots terug op een geslaagde lustrum-reünie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *